Βίντεο-ντοκουμέντο: Τουρκικές ακταιωροί παρενοχλούν ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο

 Βίντεο-ντοκουμέντο: Τουρκικές ακταιωροί παρενοχλούν ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο

Βίντεο-ντοκουμέντο από τις ασταμάτητες παρενοχλήσεις των τουρκικών ακταιωρών σε ελληνικά σκάφη στο Αιγαίο έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Οι παρενοχλήσεις των Τούρκων έγιναν αρκετά κοντά στην Κω, τη Λέσβο και τη Χίο. Στα βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως το τουρκικό λιμενικό όχι μόνο δεν αποτρέπει τη διέλευση των δουλεμπορικών, αλλά σε αρκετά σημεία είναι κοντά τους.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αναφορικά με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου περί επαναπροωθήσεων, ανέφερε:

«Η τουρκική προπαγάνδα για την παράνομη μετανάστευση έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται συχνά ψευδείς ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και με πλήρη σεβασμό του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Προφανώς, οι εθνικές ανεξάρτητες αρχές διερευνούν όλους τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, αλλά όταν αυτές οι αρχές ζητούν περαιτέρω πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία από τους συντάκτες τέτοιων ρεπορτάζ, εκείνοι αρνούνται να τις παράσχουν».

Επιπλέον, τόνισε: «Ελλείψει δράσης των τουρκικών αρχών, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή συνεχίζει να σώζει τις ζωές χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών στη θάλασσα κάθε χρόνο. Μεταξύ 2015 και 2021 η Ελληνική Ακτοφυλακή διέσωσε περισσότερους από 230.000 υπηκόους τρίτων χωρών που κινδύνευαν στη θάλασσα. Μόνο τα τελευταία επτά χρόνια, η Ελλάδα παρείχε ασφαλές λιμάνι για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, δηλαδή τάξη μεγέθους πάνω από το δέκα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού μας. Η Ελλάδα δεν είναι εναντίον της νόμιμης μετανάστευσης. Είμαστε εναντίον των λαθροδιακινητών και όλων εκείνων που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο είτε για οικονομικό όφελος είτε για πολιτικούς σκοπούς».