Προσωρινή νίκη ναυτεργατών: Αποσύρθηκε η τροπολογία για το ΝΑΤ

 Προσωρινή νίκη ναυτεργατών: Αποσύρθηκε η τροπολογία για το ΝΑΤ

Ανέκρουσε πρύμναν, έστω και προσωρινά το υπουργείο Εργασίας αποσύροντας την τροπολογία εξπρές που επιχείρησε να περάσει και με την οποία προβλεπόταν η ένταξη του  Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ) στο ΝΑΤ.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, η τροπολογία αποσύρθηκε με στόχο να συζητήσει το ζήτημα με τους αρμόδιους εκπροσώπους φορέων, όμως είναι φανερό ότι κυβέρνηση και υπουργείο αποφάσισαν να υποχωρήσουν έπειτα από τον ορυμαγδό αντιδράσεων και τις προειδοποιήσεις των ναυτεργατικών  σωματείων.

Νωρίτερα, όπως είχε ενημερώσει η efsyn.gr σε σχετικό ρεπορτάζ, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κατήγγειλε την τροπολογία εξπρές του υπουργείου, τονίζοντας ότι ο ΕΛΟΕΝ για τους ναυτικούς είναι συνδεδεμένος με την ύπαρξή τους και την οικογένειά τους. Η ΠΝΟ χαρακτήρισε αυτή την κίνηση «πράξη απαράδεκτη και άκρως αντιναυτεργατική», ξεκαθαρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή.

Την ευθεία αντίθεσή του στην επιχειρούμενη κατάργηση του ΕΛΟΕΝ με τροπολογία εξπρές, δηλώνει και ο πρόεδρος της Εστίας Ναυτικών και γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Μ.Τσικαλάκης, χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση τόσο με τα ναυτεργατικά σωματεία, όσο και με την Εστία Ναυτικών.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι τέτοιες πρακτικές επιχειρήθηκαν και στο παρελθόν και βρήκαν την σύσσωμη και σθεναρή αντίθεση όλων των ναυτεργατών και αποσύρθηκαν κακήν κακώς όσο και βιαστικά επιχειρήθηκαν, ενώ ζητά την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ.

Σχετικά Άρθρα