Προχωρά το πρόγραμμα εξυγίανσης σε “Αυγή” και ” Στο Κόκκινο”

 Προχωρά το πρόγραμμα εξυγίανσης σε “Αυγή” και ” Στο Κόκκινο”

Στις δύο κομβικές για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ημερομηνίες, την επέτειο των 70 χρόνων έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή» και του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται στο τέλος Μαρτίου, οι εξελίξεις στα Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν για… μία ακόμη φορά πολιτική αναστάτωση.

Η απόφαση της διοίκησης της Left Media για 15 απολύσεις στην εφημερίδα και στο «Κόκκινο» ανακοινώθηκαν ακριβώς τρία χρόνια μετά τις μαζικές απολύσεις του 2018 στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Η διοίκηση της εταιρείας του ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβε το πράσινο φως από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προχωρήσει στην οικονομική εξυγίανση εν λειτουργία, με όποια επώδυνα μέτρα χρειαστούν, παρουσίασε το ανανεωμένο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Αυγή» και παράλληλα ανακοίνωσε 16 απολύσεις.

Οι απολύσεις δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μας έγιναν ήδη οι πρώτες κρούσεις σε εργαζόμενους στην «Αυγή» και στο «Κόκκινο» ώστε να εξέλθουν σιωπηρά και οικειοθελώς. Από την πλευρά της εταιρείας υποστηρίζεται πως θα γίνουν ελάχιστες στοχευμένες προσλήψεις. Κατά πληροφορίες μας πάντα, δεν αποκλείεται η παραίτηση του διευθυντή του σταθμού Νίκου Ξυδάκη.

Μετά τις πρώτες απολύσεις τον Φλεβάρη του 2018 οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε 48ωρη απεργία, προκαλώντας τότε ρήγμα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διοίκηση της Left Media είχε απαντήσει δηλώνοντας πως «θα γίνει συγχώνευση της εφημερίδας με το ραδιόφωνο» και ότι «οι απολύσεις έγιναν γιατί οι εργαζόμενοι δεν δέχθηκαν μείωση μισθών»…

Πηγή: typologies.gr

Σχετικά Άρθρα