Νέα μαρτυρία σοκ για το γηροκομείο: “Μου είπαν ότι θα σου σπάσουμε τα πόδια, θα σε βρουν σε χαντάκι”

 Νέα μαρτυρία σοκ για το γηροκομείο: “Μου είπαν ότι θα σου σπάσουμε τα πόδια, θα σε βρουν σε χαντάκι”

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν νέες καταγγελίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με το γηροκομείο στα Χανιά, αλλά και το οικονομικό κίνητρο που υπήρχε πίσω από την δράση των κατηγορούμενων για την υπόθεση κακοποίησης και θανάτων δεκάδων ηλικιωμένων.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το γηροκομείο -“κολαστήριο” στα Χανιά και το οικονομικό κίνητρο που φέρεται να υπήρχε πίσω την δράση των κατηγορουμένων στην συγκλονιστική υπόθεση κακοποίησης και θανάτων δεκάδων ηλικιωμένων, επί μία δεκαετία τουλάχιστον.

Η Μαρίνα Σαριδάκη, φοροτεχνικός, κατέθεσε στην ΕΡΤ την προσωπική της μαρτυρία για την 92χρονη θεία της, η οποία εξουσιοδότησε δύο άγνωστα – σ΄εκείνη – άτομα για τη διαχείριση όλων των περιουσιακών της στοιχείων (ακίνητα, τη σύνταξη και τις τραπεζικές καταθέσεις) όσο διέμενε στην κατ΄ευφημισμόν δομή πρόνοιας.

Απείλησαν τον πατέρα της πώς θα του “σπάσουν τα πόδια” αν έπαιρνε τη θεία της από το γηροκομείο
Οι αποκαλύψεις σχετικά με τις δράσεις των υπαλλήλων και ιδιοκτητών του γηροκομείου απέναντι στους συγγενείς των ηλικιωμένων τροφίμων, όταν οι πρώτοι υποψιάζονταν πώς κάτι ύποπτο συμβαίνει στη δομή, προκαλούν σοκ .

Όπως κατήγγειλε η κα Σαριδάκη στην ΕΡΤ, για να επισκέπτεται ο πατέρας της την ηλικιωμένη, με την οποία είχε μακρινή συγγένεια, είχε δηλώσει ότι είναι ανιψιός της. Στην αρχή του επέτρεπαν αραιές επισκέψεις και μόνο στο σαλόνι, κατόπιν ενημέρωσης. “Η εικόνα που έδινε, όταν ήταν στο καροτσάκι ήταν μεν περιποιημένη, αλλά έδειχνε χαμένη. Μας έβαζε σε υποψίες, αλλά δεν βλέπαμε μία κακή κατάσταση”.

Η υπόθεση αυτή αφορά το 2016, όταν οι υπεύθυνοι του γηροκομείου ανακοίνωσαν στον πατέρα της κ. Σαριδάκη ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με την συγκεκριμένη κυρία. “Του είπαν ότι δεν θα ξαναέρθεις και τον απείλησαν ότι θα του σπάσουν τα πόδια έτσι και ξαναπατήσει στο ίδρυμα”. Όταν τους απείλησε ότι θα δώσει δημοσιότητα στην υπόθεση, τον απείλησαν από τη διεύθυνση του γηροκομείου ότι “θα τον βρουν στα χαντάκια”.

Ύποπτες συναλλαγές και μεταβιβάσεις ακινήτων

Απαντώντας στο τι έγινε στη συνέχεια με την ακίνητη περιουσία της 92χρονης γυναίκας που δεν ζει πια, η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι αυτό έχει μεταβιβασθεί. “Έχει αλλάξει σίγουρα χέρια. Το πήραν οι ιδιοκτήτες της δομής και το μεταβίβασαν σε επιχειρηματία που την ίδια περίοδο είχε αναλάβει κάποιες εργασίες στο γηροκομείο”. Όπως είπε η ίδια “εικάζει ότι υπήρχαν μεταξύ τους οικονομικές εκκρεμότητες από τη διαδικασία της ανακαίνισης στην Αγία Σκέπη και ως αντάλλαγμα της υπηρεσίας δόθηκε το ακίνητο της θείας”.

Σύμφωνα με τα όσα, αποκαλυπτικά περιέγραψε, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μεταβίβασης του ακινήτου βάλανε στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας ένα συμβολικό αντίτιμο. “Το ακίνητο βρίσκεται ίσως στην πιο ακριβή περιοχή, με οικόπεδο φιλέτο. Η συναλλαγή φέρεται να ολοκληρώθηκε με 50.000 ευρώ όταν η αντικειμενική αξία του ακινήτου ήταν 167.000 ευρώ”.

Κινούνται διαδικασίες για τη μεταφορά των 37 ηλικιωμένων οι οποίοι παραμένουν στο γηροκομείο – “κολαστήριο”

Τις καταγγελίες για τη παράνομη δομή φιλοξενίας, την εγκληματική οργάνωση που είχε δημιουργηθεί με στόχο το οικονομικό όφελος καθώς και το τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους που παραμένουν εκεί της μετέφερε στην εκπομπή η ρεπόρτερ της ΕΡΤ στα Χανιά, Κατερίνα Πολύζου.

Την ώρα που οι δύο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου και ορισμένοι γιατροί έχουν προφυλακιστεί για ανθρωποκτονία η Περιφέρεια αναζητεί λύση για τη μεταφορά των 37 εναπομείναντων τροφίμων.

Άγνωστο παραμένει στο μεταξύ το καθεστώς λειτουργίας της επίμαχης μονάδας, αφού σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, δεν υπάρχει σαφής νομοθετική πρόβλεψη για το θέμα.

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα