Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και ο τουρισμός πάνε μαζί με την ασφάλεια

 Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και ο τουρισμός πάνε μαζί με την ασφάλεια

Το ζήτημα της ασφάλειας σε τουριστικές δομές και η ενίσχυση των αστυνομικων δυνάμεων συζητήθηκε στη συνάντηση εργασίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Ο υπουργός Τουρισμού ζήτησε από τον κ. Θεοδωρικάκο την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε τουριστικές δομές και αεροδρόμια, στην Αθήνα και στην Αττική ευρύτερα, όπως και στα νησιά που είναι brand τουριστικοί προορισμοί. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και ο τουρισμός πάνε μαζί με την ασφάλεια, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε επιτυχημένη τουριστική περίοδο, που θα έρθει να δώσει εισόδημα και στήριξη στη μέση ελληνική οικογένεια, ανάπτυξη στις μεγάλες, μεσαίες και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και, φυσικά, στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ασχολούνται με τον Τουρισμό».

Τονίζοντας ότι ο τουρισμός και φέτος αναμένεται να είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης, ο κ.Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την ενίσχυση κατά 50% των πρόσθετων αστυνομικών δυνάμεων σε αεροδρόμια, συνοριακούς σταθμούς και τουριστικούς προορισμούς, ενώ τόνισε πως οι μεταθέσεις ξεκινούν σταδιακά από τον Μάρτιο. Όπως μάλιστα έχει ήδη ανακοινώσει, το Μάρτιο θα μεταβούν στον Προμαχώνα 34 αστυνομικοί, προκειμένου να συνδράμουν στους αναγκαίους ελέγχους προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις μετακινήσεις ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.