Τοπαλούδη – Η έκκληση των γονιών της

 Τοπαλούδη – Η έκκληση των γονιών της

Σε κλίμα έντασης διεκόπη για τις 10 Μαρτίου η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του κατηγορουμένου με αλβανική υπηκοότητα.

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, η μητέρα της Ελένης, Κούλα Τοπαλούδη, έκανε λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων και ζητώντας να πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβει στην Αθήνα από το Διδυμότειχο. Ο πατέρας της επανέλαβε: «Περιμένουμε το αυτονόητο, δηλαδή να μείνει η ποινή ως έχει πρωτόδικα, ισόβια και 15 χρόνια όπως αποφασίστηκε ομόφωνα».

Ανάλυση: Πώς “διαβάζουν” στην Κουμουνδούρου την παρέμβαση Στουρνάρα για υψηλά πλεονάσματα

Η κα. Κούλα τόνισε πως «στις 10 ημέρες από την πρωτόδικη μπορούν να κάνουν εφετείο. Δεν θα δεχτώ μείωση ποινής θα τα φέρω όλα τούμπα, εγώ η μάνα της Ελένης».

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, αλλά και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

«Περιμένουμε να επιβληθεί πάλι η πρωτόδικη ποινή, δηλαδή ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης. Η πρώτη αφορά την ανθρωποκτονία και η δεύτερη τον ομαδικό βιασμό της Ελένης και τον βασανιστικό θάνατό της», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούγκης.

«Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Εξαίρεσε 3 ενόρκους κι με αυτό κατέρρευσε ο ισχυρισμός ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε σώας τας φρένας. Αξιολογεί και εξαιρεί ενόρκους, δεν μπορεί λοιπόν να ισχυριστεί ότι έχει ψυχικό πρόβλημα, τόνισε ο κ. Κούγιας.

Σχετικά Άρθρα