Στα μπλόκα οι αγρότες – “Δυσβάσταχτα τα κόστη, δεν μπορούμε να πάμε στο χωράφι”

 Στα μπλόκα οι αγρότες – “Δυσβάσταχτα τα κόστη, δεν μπορούμε να πάμε στο χωράφι”

Απτόητοι οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε πολλές περιοχές της χώρας αυξάνοντας τα μπλόκα σε διάφορα σημεία ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει μέτρα για να τους προστατέψει από τα «αβάσταχτα» κόστη παραγωγής .

«Η αγωνιστικότητα είναι μεγάλη» αναφέρουν οι αγρότες από τις Σέρρες στην ΕΡΤ, προειδοποιώντας ότι ήδη έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται τα πρώτα τρακτέρ στην διασταύρωση Λευκώνα- Σιδηροκάστρου στο δρόμο προς τη Βουλγαρία.Στόχος είναι «να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση για το δυσβάσταχτο κόστος ενέργειας και εφοδίων που πλέον καθιστά απαγορευτικό να πάμε στο χωράφι» σημειώνουν οι αγρότες.«Περιμένουμε μέτρα που θα μας επιτρέψουν να πάμε στα χωράφια» τόνισαν οι αγρότες από τις Σέρρες.

Αυτό είναι το πόρισμα της επιτροπής για το φιάσκο της Αττικής Οδού στο χιονιά – 9.500 αιτήσεις για αποζημιώσεις

Στο μεταξύ, στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι αγρότες της Ηπείρου μετά τις αποφάσεις που έλαβαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Για σήμερα  έχουν ανακοινώσει κινητοποιήσεις οι αγρότες Ιωαννίνων με προσυγκεντρώσεις στους κόμβους Ανατολής και Ελεούσας και ακολούθως πορεία με τα οχήματά τους στο κέντρο της πόλης. Στο ψήφισμά τους επισημαίνουν τα  προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας με εστίαση στο κόστος παραγωγής το οποίο- όπως αναφέρουν- έχει εκτοξευτεί σε πρωτοφανή επίπεδα. Επίσης, μπλόκο στον κόμβο του στρατοπέδου έχουν ανακοινώσει για το απόγευμα οι αγρότες της Άρτας.