Έρευνα: Οι νέοι στις ΗΠΑ περνούν περισσότερο χρόνο στο κινητό παρά με το σύντροφό τους

 Έρευνα: Οι νέοι στις ΗΠΑ περνούν περισσότερο χρόνο στο κινητό παρά με το σύντροφό τους

Η Honor, θυγατρική μάρκα smartphone της Huwaei, πραγματοποίησε, με αφορμή τη “Μέρα των Ερωτευμένων” σήμερα 14 Φεβρουαρίου έρευνα με στόχο να διαπιστώσει πώς τα κινητά διαμεσολαβούν τη σχέση νεαρών ζευγαριών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 νέων στις ΗΠΑ, το 71% των ανθρώπων περνούν περισσότερο από τον προσωπικό τους χρόνο κοιτώντας την οθόνη του κινητού τους από ότι τον σύντροφό τους, όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Επιπλέον, το 52% του δείγματος δήλωσε ότι αφιερώνει περίπου τρεις με τέσσερις περισσότερες ώρες στο τηλέφωνό τους καθημερινά, σε σύγκριση με το χρόνο που αφιερώνουν στο σύντροφό τους.

Ερωτώμενοι αν προτιμούν να ασχολούνται με το κινητό ή το σύντροφό τους, το 54% του δείγματος απάντησε θετικά στο πρώτο, ενώ το 30% των ατόμων επικοινωνούν με το ταίρι τους μέσω μηνυμάτων στο κινητό, αντί μέσω διαπροσωπικής επαφής, όταν βρίσκονται στο ίδιο σπίτι. Κάτι τέτοιο, είναι φυσικό ότι προκαλεί έντονη εντύπωση σε όσους δεν έχουν αυτή τη σχέση με το κινητό τους τηλέφωνο. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι για αυτούς τους ανθρώπους, οι κοινωνικές σχέσεις τους πραγματώνονται και διαμεσολαβούνται από τον ψηφιακό κόσμο αντί για την πραγματική εμπειρία της ανθρώπινης επαφής.

Στο μεταξύ, πάνω από το 1/4 των ερωτηθέντων παραδέχονται ότι παίζουν με το τηλέφωνό τους κατά τη διάρκεια του φαγητού, ενώ το 28% των ανδρών λέει ότι η χρήση του τηλεφώνου είχε προκαλέσει λογομαχίες, με μόνο το 22% των γυναικών να λέει το ίδιο.

Σύμφωνα με την έρευνα το 56% γνωρίζουν ότι ο περιορισμός της χρήσης του τηλεφώνου τους θα ευχαριστούσε τον σύντροφό τους.

Σχετικά Άρθρα