Στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης η Σάκκαρη

 Στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά στην Αγία Πετρούπολη. 

Η Ελληνίδα τενίστρια, Νο 1 στο ταμπλό και Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε ύστερα από 3 ώρες και 7 λεπτά την Ρουμάνα Ιρίνα Μπέγκου (Νο 56 στον κόσμο) με 2-1 σετ και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού, ανάμεσα στη Γελένα Οσταπένκο (Λετονία) και την Ανέτ Κονταβέϊτ (Εσθονία).

Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη έκανε το πρώτο break στον αγώνα στο 4-3 για να προηγηθεί με 5-3. Ακολούθησαν δύο διαδοχικά breaks και τελικά, μετά από 54 λεπτά, η Ελληνίδα τενίστρια έκανε το 1-0 (6-4).

Στη συνέχεια η Ρουμάνα προηγήθηκε 2-0, η Σάκκαρη πέρασε με 3-2 και το σετ έφτασε εν τέλει ως το tie break, όπου η Μπέγκου «έσπασε» τρία σερβίς της Σάκκαρη (έναντι δύο της Ελληνίδας τενίστριας) και ισοφάρισε κατακτώντας το σετ με 7-6(4), μετά από μία ώρα και οκτώ λεπτά.

Η μάχη συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ. Η Μπέγκου, που έκανε μεγάλο παιχνίδι, προηγήθηκε με 2-0 games, αλλά η εμπειρία της Σάκκαρη αποδείχθηκε καθοριστική. 

Η Σπαρτιάτισσα πρωταθλήτρια κατάκτησε τα επόμενα τρία κάνοντας με τη σειρά της break στην Ρουμάνα (3-2), την οποία είχε πλέον βάλει σε θέση κυνηγού. Με το σκορ στο 4-4 η Ελληνίδα «έσπασε» εκ νέου το σερβίς της αντιπάλου της, εν συνεχεία κράτησε το δικό της κι έφτασε στη νίκη.

Σχετικά Άρθρα