Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα – Αναζητούνται ενδείξεις εγκληματικής πράξης

 Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα – Αναζητούνται ενδείξεις εγκληματικής πράξης

Δικογραφίες, ιατροδικαστικές εκθέσεις και αποτελέσματα ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, πρόκειται να αξιολογηθούν από αξιωματικούς με ειδικές γνώσεις για να διαπιστωθεί αν τυχόν οι τρεις θάνατοι των παιδιών εντός τριών χρόνων συνδέονται με κάποια αξιόποινη πράξη. Ουσιαστικά θα αναζητήσουν στοιχεία ή ενδείξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε εγκληματικές πράξεις.

Σε πρώτη φάση τα στελέχη της Ασφάλειας συγκεντρώνουν τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για το θάνατο της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας, αλλά και τις σχετικές ιατροδικαστικές εκθέσεις. Για τη διερεύνηση τους θα χρειαστεί διαφορετική εξειδίκευση και προσέγγιση, από άτομα με κατάλληλων ειδικοτήτων για να μπορέσουν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Η ταξινόμηση, η διαχείριση και η αξιολόγηση του υλικού θα γίνει μαζί με την Εισαγγελία Εφετών Πάτρας, που ανέθεσε την διερεύνηση με στοχευμένες κατευθύνσεις στην συγκεκριμένη υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ..

«Μπορεί να είναι κάτι τυχαίο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, ίσως όμως και κάτι πολύ σοβαρό. Αν κάτι δεν είναι αδύνατο, μπορεί να έχει συμβεί…», αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιοι αξιωματικοί, ξεκαθαρίζοντας ότι η υπόθεση προσεκτική, σοβαρή και ενδεχομένως χρονοβόρα διερεύνηση για να υπάρξει ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα