Δολοφονία Άλκη: Το παρασκήνιο της παράδοσης και ο ρόλος του 20χρονου που είχε διαφύγει – Ήταν ο 25χρονος αυτός που έδωσε το θανάσιμο χτύπημα;

 Δολοφονία Άλκη: Το παρασκήνιο της παράδοσης και ο ρόλος του 20χρονου που είχε διαφύγει – Ήταν ο 25χρονος αυτός που έδωσε το θανάσιμο χτύπημα;

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο 20χρονος νεαρός έφτασε υπό μυστικότητα απευθείας από τον μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, όπου παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, συνελήφθη και ξεκίνησε για τη Θεσσαλονίκη. Ο 20χρονος κατευθύνθηκε στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλαδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η εισαγγελέας θα επικυρώσει το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ενώπιον την 7ης τακτικής ανακρίτριας, από την οποία θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι είχε αφεθεί ελεύθερος από τις αλβανικές αρχές το μεσημέρι της Πέμπτης και μετέβη αυτοβούλως στην Κρυσταλλοπηγή έχοντας ενημερώσει προηγουμένως μέσω του Έλληνα συνηγόρου του, Παρασκευά Σπυράτου τις ελληνικές αρχές.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο thesstoday.gr οι αλβανικές αρχές τον άφησαν από τη στιγμή που δεν κατηγορείται για κάτι από την αλβανική αστυνομία. Έτσι αργά το μεσημέρι ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος και το βράδυ μετέβη αυτοβούλως στην Κρυσταλλοπηγή έχοντας ενημερώσει προηγουμένως μέσω του Έλληνα συνηγόρου του τις ελληνικές αρχες.

Σημειώνεται πως ο νεαρός, μετά τη θανατηφόρα επίθεση των δραστών στους φιλάθλους του Άρη, διέφυγε στην Αλβανία.

Την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας είναι προγραμματισμένο να περάσουν, σήμερα, άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Μεταξύ αυτών είναι ο 25χρονος που κατονομάστηκε από τον 21 ετών συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον άτυχο 19χρονο.

Χθες απολογήθηκαν τρεις ακόμη συλληφθέντες, ανάμεσα τους κι ο προαναφερόμενος 21 ετών κατηγορούμενος, και με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Μέχρι στιγμής απολογήθηκαν και προφυλακίστηκαν έξι άτομα για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση ενός ακόμη προσώπου (12ου), το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου και, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο.

Τι υποστηρίζουν οι συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες κατά τις απολογίες τους έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ αλληλοκατηγοριών για το ποιος επέφερε το θανατηφόρο χτύπημα στον Άλκη την ώρα που παραδόθηκε στην Κορυτσά ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία. Αναζητείται παράλληλα ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που είναι από το Ωραιόκαστρο.

Ο ένας «δείχνει» τον άλλο ως τον δράστη της επίθεσης και μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί για τη δολοφονία έξι κατηγορούμενοι.

Πρώτος συνελήφθη ο 23χρονος ο οποίος υποστηρίζει πως το φονικό δρεπάνι το κρατούσε ο 21χρονος φίλος του, ενώ ο 25χρονος «Αθηναίος», είχε πάνω του ένα ξύλινο κοντάρι. Ο ίδιος, λέει, ότι ίσα που βγήκε από το λευκό αυτοκίνητο το οποίο και οδηγούσε.

Συγκεκριμένα κατά την απολογία του ανέφερε… «Σίγουρα τον Γ.Κ (21χρονο) τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Α.Β (25χρονο) να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Α.Γ (20χρονο) τον είδα να βαράει μπουνιές». 

Ο δικηγόρος του 23χρονου με την σειρά του τόνισε πως «την ώρα που βγήκε από το αυτοκίνητο είχε ξεκινήσει ήδη ο ξυλοδαρμός και έμεινε ακινητοποιημένος έξω από το αυτοκίνητο».

Από την άλλη o 21χρονος που πέρασε χθες το κατώφλι της ανακρίτριας κατονόμασε τον 23χρονο ως τον αρχηγό της συμμορίας, που οργάνωσε την επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του.

Όπως είπε ο συνήγορος του 21χρονου, «υποστήριξε ότι δεν έχει καμία συμμετοχή σε επιμέρους πράξεις που έφεραν το μοιραίο αποτέλεσμα. Επικαλέστηκε τα πειστήρια και το βιντεοληπτικό υλικό και θεωρεί ότι λόγω του κοινού αποτροπιασμού που εκπέμπει η υπόθεση και δικαίως υπάρχει μια εξοντωτική αντιμετώπιση αυτή τη στιγμή».

  • Αυτός που είχε το δρεπάνι, είναι ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της παιδικής ομάδας του ΠΑΟΚ.

Ο ίδιος ωστόσο λέει ότι δεν ήταν αυτός ο δολοφόνος, αλλά ο 25χρονος «Αθηναίος» σκότωσε τον Άλκη, με ένα κυρτό μαχαίρι που είχε πάνω του.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο δικηγόρος του 21χρονου είπε πως ο πελάτης του, του αποκάλυψε ποιος ήταν ο δολοφόνος του Άλκη και που βρίσκεται το μαχαίρι. «Ανέφερε ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη, αυτού του παιδιού, με ένα μαχαίρι, κ έχει υποδείξει το που βρίσκεται αυτό το μαχαίρι, για να διαταχθεί μέσω της ΕΛΑΣ, να βρεθεί το μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού», είπε χαρακτηριστικά.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο βίντεο από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, τα οποία έφτασαν στις αρχές, με ανώνυμα email, καθώς οι αποστολείς τους φοβούνταν να τα παραδώσουν οι ίδιοι.

Οι αστυνομικοί ερευνούν εξονυχιστικά όλα τα ευρήματα που έχουν συλλέξει από τον τόπο της δολοφονικής ενέδρας, ενώ επιχειρούν να ταυτοποιήσουν κηλίδες αίματος με τους δράστες.

  • Οι αρχές έχουν καταλήξει ότι στο λευκό αμάξι, όπου οδηγός ήταν ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος, συνοδηγός ήταν ένας 20χρονος, που τραυματίστηκε στο χέρι με το μαχαίρι που κράταγε. Εκτός του 20χρονου συνοδηγού ένας άλλος 20χρονος που καθόταν στο πίσω κάθισμα, κρατούσε επίσης μαχαίρι.

Στο δεύτερο μαύρο αυτοκίνητο, επέβαιναν 4 άτομα τα οποία κρατούσαν σίγουρα – μεταξύ άλλων – έναν σιδερένιο σωλήνα.

Οδηγός του τρίτου οχήματος δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, αλλά οι αρχές γνωρίζουν ότι είναι από το Ωραιόκαστρο. Συνοδηγός ήταν ο 25χρονος «Αθηναίος», ενώ πίσω καθόταν ο 21χρονος που κρατούσε το δρεπάνι.

«Το δρεπάνι και όλα αυτά που βρέθηκαν υπήρχαν εξαρχής στα τρία αυτοκίνητα τα οποία ξεκίνησαν. Το πήρε από το κάθισμα, όπως και ο διπλανός του που είχε έναν λοστό», ανέφερε ο δικηγόρος του 21χρονου.

Να σημειωθεί ότι το τρίτο αμάξι αυτό που έστριψε στη Γαζή δεν έχει ακόμα εντοπιστεί από την αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα