Εργατολόγος Δ. Τεμπονέρας: Προβλέπονται μισθοί 8000 ευρώ στον… νέο ΕΦΚΑ

 Εργατολόγος Δ. Τεμπονέρας: Προβλέπονται μισθοί 8000 ευρώ στον… νέο ΕΦΚΑ

Με ανάρτησή του ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας αναφέρει ότι στο άρθρο 27 του σχεδίου νόμου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ προβλέπεται:

1.Η αύξηση του μισθού του νυν διορισμένου, Διοικητή του ΕΦΚΑ και πρώην διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, κ.Χατζηδάκη και κ.Βρούτση, έως και τα 8.134,56 ευρώ.

  1. Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ για τους ιδιώτες «κολλητούς» Γενικούς Διευθυντές που θα στελεχώνουν πλέον τον ΕΦΚΑ, παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ.

3.Μισθός, έως και 8.134,56 ευρώ, για τον επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών που θα αποτελεί δήθεν, τον «μπαμπούλα» του ΕΦΚΑ.

4.Μισθός έως και 4.631 ευρώ, για ιδιώτες Διευθυντές του ΕΦΚΑ.

5.Μισθός έως και τα 4.631 ευρώ για τα 43 και πλέον στελέχη της Μονοπρόσωπης Εταιρίας «Αξιοποίησης» Ακινήτων του ΕΦΚΑ που θα αναλάβουν το ξεπούλημα των 400 ακινήτων του φορέα, αξίας 1 δις ευρώ.

Την ίδια ώρα, σημειώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας, η κυβέρνηση αρνείται να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, παρακολουθώντας αμέτοχη την ακρίβεια, να σαρώνει το εισόδημα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των μικρομεσαίων.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είπε «όχι» και στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα όπως επίσης και στη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης, παραδεχόμενη ότι έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο καθώς οι μειώσεις δεν θα περάσουν στον καταναλωτή.

Σχετικά Άρθρα