Δολοφονία Άλκη: Η στιγμή των ανελέητων χτυπημάτων – Τρεις οι βασικοί ύποπτοι για το δολοφονικό χτύπημα, θα μιλήσει το DNA (vid)

 Δολοφονία Άλκη: Η στιγμή των ανελέητων χτυπημάτων – Τρεις οι βασικοί ύποπτοι για το δολοφονικό χτύπημα, θα μιλήσει το DNA (vid)

Οι δέκα από τη συμμορία των χούλιγκαν που έχουν συλληφθεί συνεχίζουν τα αλληλοκαρφώματα σχετικά με το ποιοι σκότωσαν τον 19χρονο, ποιοι κρατούσαν τα φονικά όπλα και ποιοι οργάνωσαν τη δολοφονική επίθεση. Μέχρι στιγμής φαίνεται να ξεχωρίζουν μέσα από το «πλήθος» ο 23χρονος Αλβανός που προφυλακίστηκε πρώτος και ο 21χρονος Έλληνας που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και ο 25χρονος «Αθηναίος».

Μέχρι στιγμής, πάντως, κανείς δεν έχει ομολογήσει την επίθεση στον Άλκη και για τον λόγο αυτό, πλέον, το βάρος πέφτει στο DNA. Με διάταξη που εξέδωσε χθες η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τον τόπο του εγκλήματος για να αναδεχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φονικό συμβάν! Είναι δεδομένο πως οι Αρχές αφού συνέλεξαν όλες τις μαρτυρίες, πλέον, ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν ποιος λέει την αλήθεια και ποιος ψέματα και αυτό θα γίνει με τη βοήθεια της επιστήμης και τις απαντήσεις να αναμένονται σύντομα καθώς η υπόθεση… «τρέχει»!

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που απολογήθηκαν χθες, Τετάρτη (9/2). Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Ο 21χρονος Ελληνας υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή ούτε στον τραυματισμό των δύο φίλων του. «Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος και ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Γι’ αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος. Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε μετανιωμένος για το συμβάν. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη» είπε στην ανακρίτρια.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 20χρονου συγκατηγορούμενού του, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, όχι όμως ότι επιτέθηκε στον 19χρονο. «Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι». Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους.

Από τους 12 που εμπλέκονται στην υπόθεση, λοιπόν, οι τρεις έχουν προφυλακιστέοι, ο ένας καταζητείται βάση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και οι υπόλοιποι επτά αναμένεται να απολογηθούν σήμερα και αύριο. Ο τελευταίος δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Παρασκευή η απολογία του 25χρονου «Αθηναίου» που παραδόθηκε προχθές στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο 25χρονος θεωρείται σκληρός χούλιγκαν της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ και είναι αυτός που, σύμφωνα με τον 23χρονο Αλβανό που συνελήφθη πρώτος, είχε ενεργό συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη!

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας νέο βίντεο ντοκουμέντο αναφορικά με τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο 19χρονος Αλκης Καμπανός στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέδωσε ο Alpha πρόκειται για βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, τα οποία και δείχνουν πλάνα από τη στιγμή που τα τρία αυτοκίνητα φτάνουν στο σημείο της επίθεσης. Η δολοφονική επίθεση κράτησε ένα λεπτό.

Στο βίντεο καταγράφονται καρέ – καρέ τα πρώτα λεπτά έπειτα από τη δολοφονική επίθεση. Σημειώνεται πως φαίνεται να χτυπάει κάτι πάνω στα σκαλιά και στη συνέχεια ακούγεται έντονα ένας μεταλλικός ήχος. Ένας από τους δράστες αμέσως μετά το συμβάν προσπαθεί να κρύψει κάτι στο μπουφάν του. Αυτός που μπαίνει τελευταίος στο αυτοκίνητο έχει τραύμα στο χέρι. Μάλιστα στα πλάνα που έχουν καταγραφεί φαίνεται ότι ξεχνούν να βάλουν χειρόφρενο στο άσπρο αυτοκίνητο, αυτό αρχίζει να τσουλάει και μπαίνει μέσα ένας προκειμένου να το σταματήσει.

Τέλος, η ΕΡΤ μετέδωσε πως ένας από τους κατηγορούμενους, τραβούσε βίντεο την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο φοιτητή και την παρέα του.

«Υπάρχει μία κατάθεση ενός ανθρώπου, ο οποίος μιλάει για ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων το οποίο τραβήχτηκε από κάποιον από τους δράστες κι απεικονίζει ακριβώς τη στιγμή που οι δράστες μαχαιρώνουν τον Αλκη» αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Αν, όντως, ισχύει αυτή η πληροφορία τότε θα είναι εξαιρετικά εύκολο για τις Διωκτικές Αρχές να το βρουν και να το ανασύρουν ακόμα και αν έχει σβηστεί.

Σχετικά Άρθρα