Κούγιας: “Έχω στην κατοχή μου κι άλλες φωτογραφίες”

 Κούγιας: “Έχω στην κατοχή μου κι άλλες φωτογραφίες”

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να αναφερθεί στην εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου.

Ο Κ. Κούγιας είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν το δικαίωμα να δώσουν το «παρών» στη διαδικασία, όμως παράλληλα εκθείασε την ανακρίτρια κ. Μαγδαληνή Ηλιοπούλου, λέγοντας ότι είναι διατεθειμένη να προχωρήσει εις βάθος την υπόθεση.

«Είπα στους γονείς και την αδελφή του Άλκη να μην ανησυχούν. Ακόμα και αν υπάρχουν κάποιες παραλείψεις, στο δικαστήριο θα υπάρχουν κατηγορούμενοι που θα υπάρχουν αποδείξεις για την ενοχή τους. Αυτό είναι ένα μεγάλο κουράγιο και για μένα και για τους γονείς τους», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε ότι ακόμα δεν έχουν καταθέσει οι δύο τραυματίες φίλοι του Άλκη, καθώς οι επιλογές του πότε θα καταθέσουν κάποιοι είναι αποκλειστικό δικαίωμα της κ. ανακρίτριας.

Όταν ρωτήθηκε αν του έχουν αναφέρει κάποια πράγματα οι δύο προαναφερθέντες, ο κ. Κούγιας υπογράμμισε: «Τα παιδιά μου είπαν ότι είχαν διακόψει το διάβασμά τους και πολλές φορές το βραδάκι μαζεύονταν σε ένα χώρο που λέγεται το πάρκο του Άρη». Όταν αποφάσισαν να φύγουν, κάθισαν για λίγο στο πεζούλι μιας πολυκατοικίας και δέχθηκαν την επίθεση αυτών των υπανθρώπων με μαχαίρια. Οι δύο κατάφεραν και ξέφυγαν, θα είχαμε πέντε θύματα. Έχουν καταθέσει και αυτοί στην Αστυνομία».

Το “χαρτί Αχτσιόγλου”- Ποιοί προωθούν σενάρια συμπροεδρίας αλά Μπέρμποκ…

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι δύο τραυματίες φίλοι του Άλκη ήταν σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση, ώστε δεν ήθελαν καν να έρθουν χθες στα δικαστήρια. «Ήταν συγκινησιακό το κλίμα, καθώς συναντήθηκαν οι γονείς του Άλκη με τα παιδιά αυτά. Δεν είχαν ξανασυναντηθεί ποτέ. Είναι στιγμές που δεν μπορείς να τις περιγράψεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας προέβλεψε ότι η δίκη θα γίνει μετά από ένα δεκάμηνο με δωδεκάμηνο, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να παρέλθει το 18μηνο, καθώς σε τέτοια περίπτωση θα αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. «Πάντως, η ανακρίτρια είπε ότι θα “τρέξει” πολύ γρήγορα η διαδικασία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είναι αίτημα των γονιών του Άλκη να διεξαχθεί η δίκη σε άλλη πόλη, προκειμένου να υπάρξει η δικαίωση, καθώς δε συνέβη κάτι ανάλογο – όπως είπε ο κ. Κούγιας – στη δίκη για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού του Άρη, Τόσκο Μποζατζίσκι, όπου οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν σε βαθμό πλημμελήματος.

Τί είπε για τη φωτογραφία του Σαββίδη

Όσον αφορά τη φωτογραφία που έδειξε στους εκπροσώπους του Τύπου για μία παλαιότερη ανάρτηση του γιου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, όπου απεικονίζεται ένα μαχαίρι, ο κ. Κούγιας τόνισε: «Δε θα κρίνω την υποδομή της επιλογής. Ήταν εντολή των εντολέων μου να το δείξω. Έχουν έρθει κι άλλα πράγματα σε μένα, κι άλλες φωτογραφίες, στις οποίες αυτοί που μου τις έστειλαν ισχυρίζονται ότι φωτογραφίζονται οι κατηγορούμενοι. Υπάρχουν εκεί και γνωστά πρόσωπα».

Και πρόσθεσε: «Λειτουργώ με συνθήκες δικηγόρου που έχει συναίσθηση των ευθυνών του και με βάση την εξυπηρέτηση των εντολέων μου. Μάλιστα, είδατε ότι είχε απήχηση αυτή η ενέργεια, καθώς λίγη ώρα μετά ασχολήθηκε ο Εισαγγελέας».

Σχετικά Άρθρα