Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η τρίτη διαθήκη – Έρχονται αποκαλύψεις για μαύρο χρήμα

 Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η τρίτη διαθήκη – Έρχονται αποκαλύψεις για μαύρο χρήμα

Η τρίτη κατά σειρά διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, έχει παρουσιαστεί ως η πιο σπουδαία από τον δικηγόρο της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.

Μάλιστα όπως είπε σήμερα ο ίδιος, η διαθήκη αποκαλύπτει «πράγματα που δεν μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινος νους», ενώ τόνισε ότι θα βγουν στο φόρα το ποιοι εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου χρήματος.

Εσωκομματική ουρά… στην παραίτηση Λιβανού – Πώς εισπράττει το καραμανλικό μπλοκ “τη διαχωριστική γραμμή με τις πρακτικές του παρελθόντος”

Στη δημοσιότητα η πρώτη διαθήκη

Το περιεχόμενο της πρώτης, χειρόγραφης διαθήκης που συνέταξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος δόθηκε στη δημοσιότητα. Ο πρώην υπουργός αναφέρεται στη διαχείριση του αρχείου του, που αποτελεί και το μόνο περιουσιακό του στοιχείο και καθιστά κληρονόμους τον μικρότερο γιο του και τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, αποκληρώνοντας τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Πρωινό», που έφερε στο φως τη διαθήκη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έγραψε τις επιθυμίες του για το αρχείο του στις 6 Ιουνίου 2019 και σημείωσε ότι τα γράμματά του είναι κακοσχηματισμένα λόγω της μυοπάθειας που τον ταλαιπωρούσε. Τόσο στην ιδιόχειρη διαθήκη, όσο και στο ηχητικό ντοκουμέντο που τη συνοδεύει, ο Άκης Τσοχατζόπουλος τονίζει: «τις αλληλογραφίες, τα αντίγραφα αρχείων, οι αποφάσεις, επίσημα χαρτιά, το πολιτικό αρχείο που έχω στήσει και αφορούν κυβερνητική θητεία δέκα ετών, κληρονόμος είναι ο γιος μου και η γυναίκα μου».

Συγκεκριμένα, το 70% του αρχείου κληρονομείται από τον 15χρονο σήμερα γιο του Άκη Τσοχατζόπουλου και το 30% από τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη.

Καταλύτης η τρίτη διαθήκη

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε ο συνήγορος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, ο οποίος υποστήριξε πως «στην 2η διαθήκη του, που επίσης είναι χειρόγραφη, πάλι με δύσκολη προσπάθεια του εκλιπόντος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξηγεί γιατί πήρε την απόφαση να αποκληρώσει τους συγγενείς του. Είναι δικαιολογημένη όμως αυτή η κίνηση του, καθώς καταμαρτυρεί σωρεία ποινικών αδικημάτων. Η τρίτη διαθήκη είναι καταλύτης, διότι αποκαλύπτει πράγματα που δεν μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινος νους. Αποκαλύπτει ποιοι είναι δικαιούχοι των θυρίδων, ποιοι εμπλέκονται στη διακίνηση μαύρου χρήματος», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Σχετικά Άρθρα