Περιπέτεια εν πλω για 160 επιβάτες – Το “Διονύσιος Σολωμός” δεν μπορούσε να δέσει σε λιμάνι

 Περιπέτεια εν πλω για 160 επιβάτες – Το “Διονύσιος Σολωμός” δεν μπορούσε να δέσει σε λιμάνι

Σε περιπέτεια εξελίχθηκε το ταξίδι των 160 επιβατών με το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» που εκτελούσε το δρομολόγιο Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος και Θήρα καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο δεν του επέτρεψαν να δέσει με ασφάλεια ούτε στο λιμάνι της Σίφνου ούτε σε αυτό της Μήλου.

Τελικά το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» κατάφερε να αγκυροβολήσει με ασφάλεια εντός του όρμου της Μήλου και να παραμείνει εκεί από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού εκτός από τους 160 επιβάτες το πλοίο μεταφέρει και 45 φορτηγά, 59 ΙΧ και 9 δίκυκλα.

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Σίφνου και Μήλου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638, ότι εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου από λιμένα Πειραiά για Κύθνο -Σέριφο -Σίφνο – Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θήρα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες Σίφνου και Μήλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια εντός του όρμου ν. Μήλου, μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ενώ επί του πλοίου παραμένουν εκατόν εξήντα (160) επιβάτες, σαράντα πέντε (45) Φ/Γ οχήματα, πενήντα εννέα (59) Ι.Χ. οχήματα και εννέα (09) δίκυκλα.

Σχετικά Άρθρα