Ο Σάκης Παπαδόπουλος από την Ομπρέλα διαφοροποιήθηκε για τη Novartis – Εύσημα Πλεύρη στη Βουλή

 Ο Σάκης Παπαδόπουλος από την Ομπρέλα διαφοροποιήθηκε για τη Novartis – Εύσημα Πλεύρη στη Βουλή

Αποστάσεις από την επίσημη θέση που κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων κράτησε ο βουλευτής του κόμματος Σάκης Παπαδόπουλος. (ΣΣ: Ο βουλευτής Τρικάλων θεωρείται από τα ηγετικά στελέχη της κίνησης Ομπρέλα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ πολλοί το αναφέρουν και ως τον θεωρητικό και λογογράφο των κειμένων παρέμβασης της κίνησης)

«Θέλω να δηλώσω στη Βουλή ότι το πόρισμα της απόφασης της δικαιοσύνης για τις υποθέσεις που αφορούν τον Ποινικό χαρακτήρα ευθυνών πρώην υπουργών είμαστε αναγκασμένοι να το αποδεχτούμε γιατί και με όσες υπάρχουν αμφισβητήσεις δεν μπορούμε να το αρνηθούμε» δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η εξεταστική επιτροπή διερεύνησε τις υποθέσεις των 10 πολιτικών προσώπων και για 3 (Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδο) διαπίστωσε πως έπρεπε να υπάρξει περεταίρω διερεύνηση. «Για τους δύο είδαμε ότι αρχειθετήθηκε. Εύχομαι και στον Ανδρέα Λοβέρδο για το ποινικό μέρος της υπόθεσης της υπερκοστολόγησης δαπανών φαρμάκων της Novartis να αθωωθεί στο δικαστήριο», σημείωσε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

«Πρέπει να πούμε ότι στο πόρισμα εμείς που καταθέσαμε δεν βρήκαμε ενοχοποιητικά στοιχεία ούτε για τον κύριο Βενιζέλο, ούτε για τον κύριο Κουτρουμάνη, ούτε για τον κύριο Στουρνάρα. Ούτε βέβαια για τον κύριο Πικραμένο και τον κύριο Σαμαρά, για τον κύριο Λυκουρέντζο, για τον κύριο Σαλμά» ανέφερε ο Σάκης Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Θελήσαμε τη διερεύνηση ευθυνών από τη δικαιοσύνη και η εισαγγελία διαφθοράς έκανε άριστη δουλειά γιατί ουσιαστικά συμφώνησε πως μόνο για αυτές τις περιπτώσεις έπρεπε να διερευνηθούν οι ευθύνες και τώρα έβαλε στο αρχείο την υπόθεση την οποία γνωρίζουμε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο σκάνδαλο εκμαυλισμού συνειδήσεων, αθέμιτου ανταγωνισμού, δωροδοκιών το οποίο έχει συμμετοχή και η Ελλάδα και ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα στο δημόσιο για συμβιβασμό με την εταιρεία. «Οφείλουμε μια καθαρή απάντηση εκ μέρους όλων των βουλευτών που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή. Και βέβαια του αείμνηστου του Αντώνη του Μπαλωμενάκη, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τις αντιλήψεις αυτές τις οποίες καταθέσαμε και με το πόρισμα το οποίο διαβίβασαν εμείς προς την εισαγγελία κατά της διαφθοράς» συμπλήρωσε ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάκης Παπαδόπουλος νωρίτερα είχε ανακοινώσει στην Ολομέλεια πως δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για βουλευτής. «Αν και δεν είμαι στον κατάλογο των ομιλητών θέλω να τοποθετηθώ επειδή δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής και επειδή ήμουν μέλος της εξεταστικής για την υγεία θέλω να πω κάποια πράγματα και να μην τα πω στα κανάλια» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλεύρης: Αυτή είναι η λογική στάση…

«Η τοποθέτηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η λογική στάση αν μιλάμε για διάκριση εξουσιών» σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης. «Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι επι ΣΥΡΙΖΑ έγινε έρευνα, κατέληξαν σε συμπεράσματα και στήθηκαν οι 10 κάλπες. Στις 10 κάλπες ψηφίσατε και στείλατε ανθρώπους να εξεταστούν. Και τώρα που αρχειοθετούνται οι υποθέσεις βγαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν νομικές παρατηρήσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Απάντηση Παπαδόπουλου: Συνεχίζουν να υπάρχουν ερωτηματικά

Μετά την εντύπωση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του ο Σάκης Παπαδόπουλος ξαναζήτησε το λόγο στη Βουλή προκειμένου να ανασκευάσει.

«Εγώ μίλησα για την αναγκαιότητα σεβασμού των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και Δικαιοσύνη σημαίνει και η λειτουργία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με την κυρία Τουλουπάκη. Και αδικήσατε κατάφορα την εργασία και τα πορίσματα που έβγαλε η κυρία Τουλουπάκη…» ανέφερε πριν από λίγο ο Σάκης Παπαδόπουλος θέλοντας να «μαζέψει» τα όσα είπε αρχικά.

Με παρέμβασή του, επί προσωπικού στη συνέχεια , ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «εγώ δεν αναφέρθηκα στο σύνολο της Δικαιοσύνης και στο γεγονός ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ερωτηματικά για το ποινικό μέρος αλλά υπάρχει η αναγκαιότητα για σεβασμό της Δικαιοσύνης και ο Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη τουλάχιστον από την κυρία Τουλουπάκη για όσα είπε ότι θα την καθίσει στο σκαμνί».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «για το πολιτικό μέρος, είπα πολύ καθαρά ότι στο δικό μας πόρισμα (σ.σ. της εξεταστικής για την υγεία), μιλήσαμε για πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή και της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου».

Ο προεδρεύων, αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διέκοψε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς του ότι «αυτό δεν είναι προσωπικό θέμα, με βάση τον κανονισμό της Βουλής. Σας έδωσα τον λόγο για να εξηγήσετε και να πείτε αυτό που θέλατε γιατί σας καταλαβαίνω και κατανοώ το πολιτικό ζήτημα».

Σχετικά Άρθρα