Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη μέρα για τον χρυσό

 Κέρδη για τρίτη συνεχόμενη μέρα για τον χρυσό

Κέρδη κατέγραψαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα σηματοδοτήσει επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

“Το μόνο εμπόριο που βρίσκει πραγματική πεποίθηση αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι να στοιχηματίζει σε ταχύτερες αυξήσεις επιτοκίων νωρίτερα από την [Federal Reserve]”, δήλωσε ο Άντριαν Ας, διευθυντής έρευνας στο BullionVault. Είπε ότι αναμένει ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα λειτουργήσουν “όπως ο κρυπτονίτης στον χρυσό, μειώνοντας τη δύναμή του. Ωστόσο, “η Fed είναι σαφώς τόσο πίσω από την καμπύλη του πληθωρισμού που η σταθερή προσφορά για χρυσό λέει ότι είτε είναι πολύ αργά για να καλυφθεί, είτε πρόκειται να κάνει ένα ιστορικό λάθος, κινούμενη προς τα πάνω τη στιγμή που η οικονομία κρυώνει”, είπε ο Ash. 

Τα futures του χρυσού παράδοσης Απριλίου κέρδισαν 6,10 δολ. ή 0,3% στα 1.827,90 δολ. η ουγγιά. Με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο, οι τιμές σημείωσαν υψηλό από τις 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Ένα ισχυρό ποσοστό πληθωρισμού θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση στη Fed για ταχύτερη σύσφιξη και να αυξήσει το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν αποδίδει.

“Υπήρξε μια πολύ ξεκάθαρη στροφή τους τελευταίους μήνες και αυτό γίνεται όλο και περισσότερο καθώς οι πιέσεις στις τιμές έχουν αυξηθεί. Μια άλλη πτώση του πληθωρισμού την Πέμπτη πιθανότατα θα προκαλέσει περαιτέρω ανησυχίες και θα μπορούσε να προκαλέσει κυματισμούς στις αγορές”, δήλωσε ο Γκρεγκ Έρλαμ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

Ωστόσο, οι τιμές έχουν κολλήσει σε ένα εύρος διαπραγμάτευσης από την αρχή του έτους, παγιδευμένες μεταξύ των αυξανόμενων ανησυχιών για τον πληθωρισμό και των αυξανόμενων προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων της Fed.

“Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς γιατί ο χρυσός συνεχίζει να έχει τόση υποστήριξη. Το ασταθές περιβάλλον στις αγορές μπορεί να τροφοδοτεί μέρος του ασφαλούς καταφυγίου. Αλλά είναι πιο πιθανό να είναι άγχος για τον πληθωρισμό”, σημείωσε ο Erlam.

Ο χρυσός αντιστέκεται στη συνεχιζόμενη άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων, ανέφερε σε σημείωμα η Commerzbank. Οι λιγότερο επιθετικές δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ τη Δευτέρα πιθανότατα συνέβαλαν επίσης στην άνοδο της τιμής του χρυσού, πρόσθεσε η τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, το ασήμι Μαρτίου κέρδισε 0,3%, στα 23,14 δολάρια η ουγγιά, μετά από άνοδο 2,7% τη Δευτέρα.

Ο χαλκός Μαρτίου έχασε 0,6% στα 4,434 δολάρια η λίβρα. Η πλατίνα Απριλίου προσέθεσε 1,1% στα 1.030,50 δολάρια η ουγγιά, αλλά το παλλάδιο παράδοσης Μαρτίου, διαπραγματεύθηκε στα 2.260 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας απώλειες σχεδόν 0,1%.

Σχετικά Άρθρα