Δολοφονία του έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα στο Κάϊρο – Οι λεπτομέρειες της “delivery” επίθεσης

 Δολοφονία του έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα στο Κάϊρο – Οι λεπτομέρειες της “delivery” επίθεσης

Τη Δευτέρα, οι αιγυπτιακές αρχές αποκάλυψαν τις λεπτομέρειες της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου ανταποκριτή του ΑΠΕ και της ΕΡΤ Νίκου Κάτσικα στο διαμέρισμά του στην περιοχή Sheikh Zayed, δυτικά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, του Καΐρου.

Το αστυνομικό τμήμα Sheikh Zayed έλαβε αναφορά από γείτονες του νεκρού ότι υπήρχε μια δυσάρεστη μυρωδιά από το σπίτι ενός αλλοδαπού που διέμενε σε διαμέρισμα της περιοχής. Οι δυνάμεις ασφαλείας μετέβησαν από το τμήμα στο σημείο, βρήκαν τον νεκρό σώμα εντός του διαμερίσματος, με πολλά τραύματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία. Αμέσως μετά οι δυνάμεις ασφαλείας ενημέρωσαν την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών που ήρθε στο σημείο της δολοφονίας.

Μετά από την εξέταση του περιεχομένου του διαμερίσματος, η εισαγγελία διαπίστωσε ότι ο νεκρός ήταν ο Νίκος Κάτσικας, είχε ελληνική υπηκοότητα και εργαζόταν ως ανταποκριτής στην Αίγυπτο και ήταν αντιπρόεδρος του ελληνικού συλλόγου.

Στη συνέχεια η Εισαγγελία κάλεσε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Γκίζας να επισπεύσει τις έρευνες για την αποκάλυψη των συνθηκών του εγκλήματος και τη σύλληψη του δολοφόνου το συντομότερο δυνατό.

Η ομάδα ποινικής έρευνας αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της δολοφονίας, καθώς αποδείχθηκε ότι ο δολοφόνος ήταν υπεύθυνος για παραδόσεις κατ’ οίκον, “delivery”.

Μεταξύ τους αναπτύχθηκε σχέση φιλίας μια εβδομάδα πριν από τη δολοφονία και αντάλλαξαν αριθμούς τηλεφώνου και ήταν σε επαφή μεταξύ τους, σύμφωνα με την έκθεση της εισαγγελίας που δημοσιεύει ο ιστότοπος Erem News.

Οι έρευνες της εισαγγελίας προσέθεσαν ότι την ημέρα της δολοφονίας ο δράστης πήγε στο σπίτι του νεκρού και στη συνέχεια τον μαχαίρωσε σε διάφορα σημεία του σώματος. Αφού σκότωσε τον Κάτσικα έκλεψε το περιεχόμενο του διαμερίσματος και τράπηκε σε φυγή από αυτό.

Οι Γενικές Έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Γκίζας στην Αίγυπτο συνέλαβαν τον δράστη αφού βρέθηκε κοντά στο σημείο, όπου μετά από ανάκριση ομολόγησε ότι διέπραξε το έγκλημα.

Με τη σειρά της, η Εισαγγελία κάλεσε εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο για να παραλάβει τη σορό, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή από την αιγυπτιακή ιατροδικαστική υπηρεσία.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα