Δήλωση Σάκη Παπαδόπουλου: Καθαρές εξηγήσεις

 Δήλωση Σάκη Παπαδόπουλου: Καθαρές εξηγήσεις

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος μετά τον πολιτικό θόρυβο που προκάλεσε η τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής με την οποία διαφοροποιήθηκε από την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

Αναλυτικά η δήλωσή του βουλευτή Τρικάλων:

“Eπειδή παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπα στην Βουλή…

1. Δήλωσα πολύ καθαρά ότι σέβομαι την ετυμηγορία της δικαιοσύνης στο σύνολο της για το ποινικό μέρος της διερεύνησης ευθυνών πολιτικών προσώπων για τα σκάνδαλα στην υγεία και στο φάρμακο. Η εισαγγελία κατά της διαφθοράς εξέτασε ως όφειλε τους φακέλους που σωστά απέστειλε στην Δικαιοσύνη η προανακριτική επιτροπή με βάση και την νομοθεσία και τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, καταλήγοντας να αρχειοθετήσει τις 7 από τις 10 περιπτώσεις ελέγχου.

2. Ζήτησα από την κυβέρνηση να απαντήσει αν σέβεται τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων.

3. Για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων Αβραμόπουλου- Γεωργιάδη, δήλωσα ότι σέβομαι την απόφαση της Δικαιοσύνης, παρά τα ερωτηματικά που συνεχίζουν να υ υπάρχουν. Ορθώς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμά της Δικαιοσύνης.

4. Ζήτησα από τον Αδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για όσα απαράδεκτα είπε ότι θα την καθίσει στο σκαμνί.

5. Για το πολιτικό μέρος των ευθυνών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Υγειά και στο Φάρμακο, η Ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαμε στην εξεταστική Επιτροπή, καταλογίσαμε ευθύνη στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Σαμαρά – Βενιζέλου και τονίσαμε ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι παγκόσμιο σκάνδαλο αθέμιτου ανταγωνισμού, διαφθοράς συνειδήσεων, υπερτιμολογήσεων και δωροδοκιών με σαφή στοιχεία και για την Ελλάδα.

6. Η κυβέρνηση οφείλει να καταλογίσει την υπόθεση Νoβάρτις στην Ελλάδα ως τεράστιο σκάνδαλο για να μπορούμε:

α )Να ζητήσουμε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου ,όπως έκαναν οι ΗΠΑ.

β) Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι επενδυτές έρχονται σε μια χώρα που δεν επιτρέπει αθέμιτο ανταγωνισμό, μίζες, ρεμούλες, λαδώματα.

Και γ) Να ξεκαθαρίσουμε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουμε είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με νέο παραγωγικό πρότυπο, σεβασμό στα δημόσια αγαθά, νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την αξιοπρεπή καλά αμειβόμενη εργασία.”

Σχετικά Άρθρα