Τραγικός επιλογος στα Καλάβρυτα – Εντοπίστηκαν οι τρεις ορειβάτες χωρίς τις αισθήσεις τους

 Τραγικός επιλογος στα Καλάβρυτα – Εντοπίστηκαν οι τρεις ορειβάτες χωρίς τις αισθήσεις τους

Φωτο Αρχείου

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην περιπέτεια των τριών ορειβατών στα Καλάβρυτα

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν από χθες στα Καλάβρυτα έχουν εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις τους, όπως τονίζουν στελέχη της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έχουν βρεθεί μπουφάν, κράνος, σακίδιο και αντικείμενα που εξετάζεται αν ανήκουν στους τρεις αναρριχητές που χάθηκαν στο σημείο.

Τα σώματα των τριών ορειβατών μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο προκειμένου να ταυτοποιηθούν.

Ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας εξέδωσε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάνοντας λόγω για χιονοστιβάδα η οποία «πιθανότατα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή».

Ελικόπτερο και drones

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν μέχρι τώρα 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, περιπολικό της ΕΛΑΣ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών – διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σχετικά Άρθρα