Δολοφονία Άλκη: Ερωτήματα για το πώς διέφυγε στην Αλβανία αν και σεσημασμένος ο δεύτερος φερόμενος ως εμπλεκόμενος – Τι υποστηρίζει ο 23χρονος συλληφθείς

 Δολοφονία Άλκη: Ερωτήματα για το πώς διέφυγε στην Αλβανία αν και σεσημασμένος ο δεύτερος φερόμενος ως εμπλεκόμενος – Τι υποστηρίζει ο 23χρονος συλληφθείς

Στα social media αυτοαποκαλείται ως o «εκτός νόμου» G. Ο 20χρονος μπήκε από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των ερευνών, καθώς ήταν ο συνεργός του 23χρονου -που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Άλκη- στην επίθεση του 2019. Οι αστυνομικοί σκόπευαν να προχωρήσουν στην προσαγωγή του για να του πάρουν κατάθεση.

Διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι αυτό είναι αδύνατον, καθώς ο 20χρονος δεν βρίσκεται πια στη χώρα μας.

Ο 20χρονος εμφανίζεται σε φωτογραφία που έχει τραβηχτεί το Φεβρουάριο του 2016 να ποζάρει μαζί με Αλβανούς εθνικιστές. Περιγράφεται ως στενός φίλος του 23χρονου, που συνελήφθη για εμπλοκή στη δολοφονία του Άλκη, αλλά και ως σκληρός οπαδός του ΠΑΟΚ.

Άλης Καμπανός, 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία

Μέλος σκληρή συμμορίας με νεοναζιστικές επιρροές αποτελούμενη από περίπου 15 άτομα με παράνομες δράσεις και καταδρομικές επιθέσεις. Οι αρχές ασφαλείας ερευνούν στην κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης μετά και την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μαρτυρίες και βίντεο από το σημείο της δολοφονικής ενέδρας, δείχνουν στους αστυνομικούς τη συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων με συντονισμένες κινήσεις και σχέδιο. Την ίδια ώρα πολιτεία και ομάδες θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι στην προσπάθεια να κλείσουν τους παράνομους συνδέσμους και να πετάξουν έξω άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Όπως όλα δείχνουν διέφυγε από την Ελλάδα για να αποφύγει τη σύλληψη.

Άλης Καμπανός, 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival ο φερόμενος ως δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα την Πέμπτη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Παρασκευής. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Άλης Καμπανός, 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Άρης Κουτσιούκης στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Open σε βάρος του υπόπτου αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Άλης Καμπανός, 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία

Το αιματηρό περιστατικό του 2019 στο οποίο συμμετείχαν τόσο ο 23χρονος συλληφθείς όσο και ο 20χρονος είχε γίνει στις 14 Μαρτίου το βράδυ. Τα δύο αυτά άτομα μαζί με τρεις ακόμη επιτέθηκαν σε δύο φίλους του Αρη που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην οδό Πλαστήρα, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σημείο στο οποίο δολοφονήθηκε ο Αλκης Καμπανός. Το ένα από τα δύο άτομα που δέχτηκαν την επίθεση έφαγε μαχαιριά στο μπούτι, ενώ το δεύτερο άτομο πρόλαβε και εξαφανίστηκε.

Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει με ανακοίνωσή της, πως για την συγκεκριμένη υπόθεση, είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος Έλληνας και είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη, αλλά και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του. Η δικογραφία που σχηματίστηκε έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα αλλά τρία χρόνια μετά εκκρεμεί η εκδίκασή της!

Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Ο 23χρονος που συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη άρχισε να μιλά.Αν και αρχικά δεν απαντούσε στους αστυνομικούς, τώρα προετοιμάζει την απολογία του προς τον ανακριτή και παραδέχεται πως ήταν εκεί όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος, αλλά όχι και ότι συμμετείχε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης ως την απολογία του, ο 23χρονος φαίνεται πως άλλαξε στάση, παραδέχεται πως βρισκόταν στο σημείο, ωστόσο αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία του 19χρονου.

«Ήμουν στο σημείο της δολοφονίας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Όμως δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία του άτυχου νεαρού, ούτε με τον τραυματισμό των φίλων του. Δεν κρατούσα μαχαίρι. Δεν ήρθα σε επαφή με τα θύματα της επίθεσης», υποστήριξε.

Παράλληλα, οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

Σε αυτό το πλαίσιο αναζήτησαν για κατάθεση έναν 20χρονο, ο οποίος ήταν δράστης παρόμοιας επίθεσης στην ίδια περιοχή το 2019 μαζί με τον 23χρονο και σε βάρος του εκκρεμεί δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός την Πέμπτη, τρεις μέρες μετά τη δολοφονία ταξίδεψε στην Αλβανία, από όπου κατάγεται και η αστυνομία ερευνά αν σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη.

Σχετικά Άρθρα