Αλλάζει “γραμμή” ο 23χρονος για τη συμμετοχή του στον φόνο του Άλκη – Τι υποστηρίζει

 Αλλάζει “γραμμή” ο 23χρονος για τη συμμετοχή του στον φόνο του Άλκη – Τι υποστηρίζει

Αλλαγή κατεύθυνσης από τον 23χρονο συλληφθέντα για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μέχρι πρότινος κρατούσε άκαμπτη στάση και αρνείτο οποιαδήποτε εμπλοκή του στην επίθεση. Τι υποστηρίζει πλέον.

Έκπληξη έχει προκαλέσει στις αρχές η μέχρι σήμερα στάση του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ο 23χρονος που αρχικά τηρούσε άκαμπτη στάση αρνούμενος τα πάντα, παραδέχεται τώρα ότι βρισκόταν στο σημείο του εγκλήματος.

Σε δήλωσή του μέσω του δικηγόρου του, Θεόδωρου Σιμόπουλου, ο ίδιος παραδέχεται ότι βρισκόταν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης, αλλά δεν δολοφόνησε ο ίδιος τον 19χρονο, ούτε ήρθε σε φυσική επαφή με τους δύο τραυματίες φίλους του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο 23χρονος υποστηρίζει ότι δεν κρατούσε μαχαίρι το βράδυ της δολοφονίας. Η τελική στάση που θα κρατήσει ο κατηγορούμενος αναμένεται να ξεκαθαρίσει την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα απολογηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση.

Με τον 23χρονο, εκτός από τον δικηγόρο του, επικοινώνησε τηλεφωνικά και η μητέρα του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον 20χρονο που φέρεται να διέφυγε

Την υπόθεση περιπλέκει η φερόμενη φυγή στην Αλβανία 20χρονου που είναι στενός φίλος του 23χρονου. Σύμφωνα με την αστυνομία, τόσο ο 23χρονος, όσο και άλλοι δύο 20χρονοι επίσης από την Αλβανία, έχουν ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή τους σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, και εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα.

Στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΛΑΣ αναφέρει: “Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συμμετείχε σε επίθεση σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου, από κοινού με τον 23χρονο συλληφθέντα για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 19χρονου, ανακοινώνεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο προαναφερόμενος 23χρονος αλλοδαπός και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα.

Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση”.

Σχετικά Άρθρα