Βρετανία: Άλλος ένας βουλευτής των Τόρις αίρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση

 Βρετανία: Άλλος ένας βουλευτής των Τόρις αίρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση

Ο Άαρον Μπελ, βουλευτής των Συντηρητικών στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα (Παρασκευή, 4/2) ότι κατέθεσε επιστολή δυσπιστίας σε βάρος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Πλέον, περισσότεροι από δώδεκα βουλευτές των Τόρις έχουν ζητήσει ανοιχτά την παραίτηση του πρωθυπουργού, μετά την αποκάλυψη των κορονοπάρτι στην Ντάουνιγκ Στριτ και τη δημοσίευση του σχετικού πορίσματος που συνέταξε η δημόσια λειτουργός Σου Γκρέι για το σκάνδαλο ”partygate”. 

Εικάζεται μάλιστα πως αρκετοί ακόμα βουλευτής των Συντηρητικών έχουν καταθέσει ανάλογες επιστολές δυσπιστίας κατά του Τζόνσον, χωρίς όμως να το κάνουν δημοσίως.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία καθαίρεσης του Τζόνσον από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μπορεί να ξεκινήσει εφόσον 54 από τους 360 βουλευτές υποβάλουν τέτοιες επιστολές στο προεδρείο της λεγόμενης Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος – κοινώς στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Σημαίνοντα στελέχη των Τόρις εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των επιστολών μπορεί να πλησιάζει τις 40, αν και δεν δημοσιοποιείται ποτέ μέχρι να παραβιαστεί το όριο των 54ων βουλευτών.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία καθαίρεσης του Τζόνσον από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μπορεί να ξεκινήσει εφόσον 54 από τους 360 βουλευτές υποβάλουν τέτοιες επιστολές στο προεδρείο της λεγόμενης Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος – κοινώς στην κοινοβουλευτική ομάδα. Σημαίνοντα στελέχη των Τόρις εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των επιστολών μπορεί να πλησιάζει τις 40, αν και δεν δημοσιοποιείται ποτέ μέχρι να παραβιαστεί το όριο των 54ων βουλευτών.

Σχετικά Άρθρα