Ιταλία – Κοροναϊός: Καταγράφηκαν 433 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

 Ιταλία – Κοροναϊός: Καταγράφηκαν 433 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία επιβεβαιώθηκαν 99.522 νέα κρούσματα κοροναϊού, ενώ 433 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 884.893 διαγνωστικά τεστ, το 11,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται σήμερα 1.440 ασθενείς με Covid-19 (17 λιγότεροι από χθες Πέμπτη), ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.000, δηλαδή 324 λιγότεροι από το περασμένο 24ωρο.

Σε νοσοκομείο της Ρώμης χορηγήθηκε για πρώτη φορά το αντιικό χάπι Paxlovid

Παράλληλα, το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης, ”Λάτζαρο Σπαλαντσάνι”, ανακοίνωσε ότι οι γιατροί του είναι οι πρώτοι στην Ιταλία οι οποίοι χορήγησαν το αντιικό χάπι Paxlovid, σε ασθενή με κοροναϊό. Πρόκειται για έναν 54χρονο ο οποίος υποφέρει από χρόνια καρδιακά προβλήματα και εμφάνισε συμπτώματα του ιού πριν από τρεις ημέρες.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι κάτοικοι της χώρας ξόδεψαν συνολικά 140 εκατομμύρια ευρώ το 2021 για διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού που έκαναν στα φαρμακεία.

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερα εκατομμύρια πολίτες άνω των 20 ετών δεν έχουν επισκεφθεί, ακόμη, τα εμβολιαστικά κέντρα.

”Η πίεση στα νοσοκομεία δείχνει να έχει αρχίσει να μειώνεται, αλλά οι δείκτες είναι ακόμη υψηλοί. Για τον λόγο αυτόν καλούμε όλους να ολοκληρώσουν τον εμβολιαστικό τους κύκλο και να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας” δήλωσε ο Τζιάνι Ρέτσα, υπεύθυνος του τομέα πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι οι μολύνσεις μειώνονται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, αλλά ότι στα παιδιά και στους νέους μέχρι 20 ετών συνεχίζουν να καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα.

Σχετικά Άρθρα