Φωτιά σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης, 21 άτομα στο νοσοκομείο

 Φωτιά σε φυλακή της Κωνσταντινούπολης, 21 άτομα στο νοσοκομείο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη φυλακή Ουμρανίγε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να πάνε στο νοσοκομείο 20 κρατούμενοι και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, εξαιτίας των προβλημάτων που τους προκάλεσε η εισπνοή καπνού.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της φωτιάς. Οι κρατούμενοι στο παρελθόν είχαν βάλει φωτιά στα στρώματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ, η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και κανείς από τους τραυματίες δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ακόμη και από γειτονικές περιοχές. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσπάθησαν αρχικά να κατασβέσουν τη φωτιά, που ξέσπασε σε έναν από τους θαλάμους μόνοι τους, ωστόσο πολύ γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχό τους και εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση.

Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκε σε άλλους χώρους της φυλακής, η οποία έχει χωρητικότητα 1.000 ατόμων. Πολλοί συγγενείς των κρατουμένων συγκεντρώθηκαν έξω από τη φυλακή με την ελπίδα να μάθουν κάτι για τους δικούς τους ανθρώπους.

Σχετικά Άρθρα