Ένταση αγροτών με αστυνομία στη Νίκαια – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με μπλόκα (vid)

 Ένταση αγροτών με αστυνομία στη Νίκαια – Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με μπλόκα (vid)

Να ανέβουν στον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ ζήτησαν οι αγρότες που διαμαρτύρονται στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας. Στο σημείο έχει στηθεί φραγμός της αστυνομίας, όπου βρίσκεται και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Αστέριος Μαντζιώκας, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί ώστε να παραμείνει ανοιχτή η Εθνική Οδός.

Εκεί ωστόσο υπήρξε ένας διάλογος με τους αγρότες, οι οποίοι υποστήριξαν ότι «δε χρειάζονται τόσες αστυνομικές δυνάμεις».

Νωρίτερα, τα πρώτα τρακτέρ με τους διαμαρτυρόμενους αγρότες έφτασαν στον κόμβο της Νίκαιας, στη Λάρισα.

Υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν φτάσει πάνω από 250 αγροτικά οχήματα και τρακτέρ, με τους αγρότες διαπραγματεύονται με την αστυνομία προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τον δρόμο εδώ και λίγη ώρα.

Στο δρόμο βγήκαν και οι αγρότες της Μαγνησίας σήμερα το πρωί στο πλαίσιο πανθεσσαλικής, αλλά και πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου τους.

Το Οργανωμένο Αγροτικό Κίνημα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και επαγγελματίες αγρότες από διάφορα χωριά του Πηλίου, μαζί με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα συσπειρώθηκαν στον Περιφερειακό, με τελικό προορισμό την Εθνική Οδό Βόλου –Λάρισας, στο ύψος του Ριζόμυλου, σημείο συνάντησης με άλλους συναδέλφους τους, οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο με τα τρακτέρ τους ήδη από χθες, από άλλες περιοχές της Μαγνησίας, όπως Αλμυρό και Σούρπη.

«Καλούμε τους συναδέλφους μας να σηκωθούν από τον καναπέ, γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, κ. Θοδωρής Γεωργαδάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα magnesianews.gr.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κλάδο είναι πολλά και πως «οι σωτήρες», όπως είπε αναφερόμενος στην Κυβέρνηση, δεν θα ενεργοποιηθούν.

Σχετικά Άρθρα