EΛΑΣ: Παρέμβαση εισαγγελέα για την καταγγελία του αστυνομικού περί απειλών σε έρευνες για οπαδική βία

 EΛΑΣ: Παρέμβαση εισαγγελέα για την καταγγελία του αστυνομικού περί απειλών σε έρευνες για οπαδική βία

”Ενημερώθηκε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με εντολή του συγκεντρώθηκε σχετικό υλικό το οποίο θα αποσταλεί άμεσα για ποινική αξιολόγηση”, αναφέρει σε ανακοινωσή της η ΕΛΑΣ για την καταγγελία που προέβη ανώνυμα στο Metropolis 95.5 ένας ενεργός αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός κατήγγειλε περιστατικά βίας που έχουν πέσει στην αντίληψη του αλλά και τον τρόπο που λειτουργούσαν οι ομάδες σε ρόλο ”συνεργού”. Οι καταγγελίες που αναφέρονται σε φερόμενη πλημμελή διαχείριση περιστατικών οπαδικής βίας από αστυνομικούς με εντολές ανωτέρων τους, καθώς και σε φερόμενο ρόλο απόστρατων αστυνομικών σε ομάδες, αναπαράχθηκαν από το πρωί στα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

”Σχετικά με ηχητικό απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης σε σταθμό της Θεσσαλονίκης, που περιέχει δηλώσεις ατόμου το οποίο επικαλείται ότι φέρει την ιδιότητα του αστυνομικού και αναπαράγεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι ενημερώθηκε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με εντολή του συγκεντρώθηκε σχετικό υλικό το οποίο θα αποσταλεί άμεσα για ποινική αξιολόγηση”.

Σχετικά Άρθρα