Αυτές είναι οι νέες επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Φεβρουάριο

 Αυτές είναι οι νέες επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Φεβρουάριο

«Κλείδωσαν» σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, σύμφωνα με το news247.gr οι επιδοτήσεις που θα δοθούν για το Φεβρουάριο στους καταναλωτές, οικιακούς και επαγγελματικούς – βιομηχανικούς. Δεδομένου ότι η μέση χονδρεμπορική τιμή ρεύματος τον Ιανουάριο έκλεισε λίγο χαμηλότερα από εκείνη του Δεκεμβρίου (Στα 227,30 ευρώ/MWh έναντι 235,38 ευρώ/MWh το Δεκέμβριο), οι επιδοτήσεις που θα δοθούν θα είναι κατά 10 ευρώ ανά Μεγαβατώρα χαμηλότερες, διατηρώντας τις κλίμακες του προηγούμενου μήνα.

Στο φυσικό αέριο διατηρούνται τα 20 ευρώ ανά θερμική MWh για τους οικιακούς, ενώ για τις εμπορικές – βιομηχανικές καταναλώσεις γίνονται 20 ευρώ αντί για 30 ανά θερμική MWh τον Ιανουάριο.

Οι ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν και σήμερα.

Ειδικότερα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι επιδοτήσεις που θα ανακοινωθούν έχουν ως εξής:

Θα επιδοτηθούν όλες οι παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο E1 (~4,2εκ παροχές) ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

Η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή ώστε να κινητροδοτείται η εξοικονόμηση ενέργειας:

  • για τις πρώτες 150 KWh κατανάλωσης ανά μήνα 150 €/MWh
  • για την μηνιαία κατανάλωση από 151-300KWh επιδότηση 110 €/MWh
  • Στα νοικοκυριά ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση θα ανέλθει στα 170 €/ MWh.

Θα επιδοτηθούν οριζόντια όλα τα μη οικιακά τιμολόγια (αγροτικά, εμπορικά, βιομηχανικά, επαγγελματικά, λοιπές χρήσεις κλπ), ανεξαρτήτως μεγέθους και επιπέδου τάσης (Χαμηλή, Μέση, Υψηλή Τάση).

Η μοναδιαία τιμή της επιδότησης θα παραμείνει σε 65€/MWh.

Από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022 ισχύει και η αναστολή της πληρωμής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για τη στήριξη των επιχειρήσεων που είναι συνδεδεμένες στη Μέση Τάση.

Η επιδότηση από την Κυβέρνηση θα παραμείνει σε 20€ ανά θερμική MWh για όλους τους παρόχους, και για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η επιδότηση για το Φεβρουάριο θα καθοριστεί στα 20 €/MWh από 30 €/MWh που είχε καθοριστεί για το μήνα Ιανουάριο.

Σχετικά Άρθρα