ΣΥΡΙΖΑ: Πληρώσαμε πολύ ακριβά τον “τελευταίο μήνα” των Γεωργιάδη – Γκάγκα

 ΣΥΡΙΖΑ: Πληρώσαμε πολύ ακριβά τον “τελευταίο μήνα” των Γεωργιάδη – Γκάγκα

Πληρώσαμε πολύ ακριβά το “τελευταίο μίλι” του Μητσοτάκη και το ίδιο συμβαίνει με τον “τελευταίο μήνα” των Γεωργιάδη – Γκάγκα παρατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ) καθώς το πέμπτο επιδημικό κύμα στη χώρα εξακολουθεί να προκαλεί καθημερινά εκατόμβες νεκρών.

Η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδράζεται στο σήμα λήξης της πανδημίας που ουκ ολίγες φορές έχει δώσει η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της προφανώς να φανεί αρεστή.

“Στις 3 Ιανουαρίου ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι η πανδημία θα τελειώσει σε ένα μήνα. Στη συνέχεια, τα ίδια είχε δηλώσει και η κα Γκάγκα. Σήμερα, ακριβώς έναν μήνα μετά, καταγράφηκαν ξανά περισσότερες από 100 ανθρώπινες απώλειες. Η υγειονομική τραγωδία που βιώνει η χώρα μας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό”, παρατηρεί σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Το “τελευταίο μίλι” του κ. Μητσοτάκη το πληρώσαμε πολύ ακριβά, το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει και με τον “τελευταίο μήνα” των Γεωργιάδη – Γκάγκα. Δεν πάει άλλο, πρέπει να φύγουν” τονίζει καταληκτικά η ανακοίνωση.

Και σήμερα, στο μεταξύ, τριψήφιος ήταν ο αριθμός των θυμάτων της Covid-19 στη χώρα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τον θάνατο άλλων 106 ανθρώπων, ωστόσο από τη σύγκριση με τα στοιχεία της 2ας Φεβρουαρίου, οι θάνατοι έφτασαν τους 112.

Κι ενώ πριν από περίπου ένα μήνα η αναπλ. υπουργός Υγείας εξέφραζε την εκτίμησή πως “είμαστε κοντά στο τέλος του κοροναϊού”, καθώς “η Όμικρον θα δώσει πολλές λύσεις γιατί είναι πιο μεταδοτική και κάνει πολύ λιγότερη νόσο”, σήμερα απέφυγε να προσδιορίσει το πότε αναμένουν αποκλιμάκωση της πίεσης στο σύστημα Υγείας. 

“Δεν περιμένουμε ένα μαγικό διακόπτη να αδειάσει τα νοσοκομεία”, είπε από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, που στο μεταξύ επικαλέστηκε μοντέλο που τους παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με το οποίο οι διασωληνωμένοι θα μειωθούν σε περίπου 500 μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Σχετικά Άρθρα