Δολοφονία Άλκη: Τάγματα εφόδου με μεθόδους “Χρυσής Αυγής”-Σύνδεση με ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, συλλαλητήρια για Πρέσπες και αντιεμβολιαστές

 Δολοφονία Άλκη: Τάγματα εφόδου με μεθόδους “Χρυσής Αυγής”-Σύνδεση με ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, συλλαλητήρια για Πρέσπες και αντιεμβολιαστές

Η δολοφονία του Άλκη από το “τάγμα εφόδου” των σεσσημασμένων χούλιγκαν στην συνοικία Χαριλάου φαίνεται πως φέρνει στο φως μια διάσταση που προσβάλλει την Θεσσαλονίκη αλλά παράλληλα επιβεβαιώνει εκείνους που εδώ και καιρό συνδέουν τέτοιες ομάδες με ακροδεξιούς κύκλους και ειδικότερα με νεοναζιστικές ομάδες που δρουν στις παρυφές του οπαδισμού και ενίοτε τον χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα.

Η κυβέρνηση δήλωσε σήμερα πως ερευνά επίσημα αυτή την διάσταση, ενώ την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη αποκαλύπτεται πως η συγκεκριμένη ομάδα στην οποία συμμετείχε ο 23χρονος που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 19χρονο Άλκη έχει εμπλακεί σε επιθέσεις νεοναζιστών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αλλά και έδωσε “παρών” στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ήδη αρκετοί αναφέρουν πως πιθανώς να βρεθούμε μπροστά σε μια ομάδα που δρα με μεθόδους των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συνδέσεις με νεοναζί και αντιεμβολιαστές

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο ο δράστης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη να σχετίζεται με τους (ακροδεξιούς) κύκλους που είχαν βρεθεί πίσω από τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και με το αντιεμβολιαστικό “κίνημα”, επιβεβαιώνοντας ότι η ΕΛΑΣ εξετάζει όλες τις πιθανές διασυνδέσεις.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση θα διερευνήσει διασυνδέσεις των χούλιγκαν με τα γεγονότα των ΕΠΑΛ και τους ακροδεξιούς κύκλους και αντιεμβολιαστές. Ειδικότερα σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η Αστυνομία έδρασε άμεσα και πολύ γρήγορα, οδηγώντας στη Δικαιοσύνη τον βασικό ύποπτο για το έγκλημα και πρόσθεσε:

“Η ΕΛ.ΑΣ θα διερευνήσει την υπόθεση σε όλο της το βάθος, θα αναζητήσει συνδέσεις και την εμπλοκή και άλλων στο περιστατικό. Με την ίδια ταχύτητα θα κάνει και όλα όσα προβλέπονται για να ρίξει άπλετο φως και σε διασυνδέσεις με άλλα περιστατικά βίας”, σαν και αυτά στα ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις για την οπαδική βία που ήδη έχει φέρει η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι έχουν αποτέλεσμα, καθώς όπως υποστήριξε η πραγματικότητα είναι ότι τα περιστατικά σύγκρουσης βαίνον μειωμένα, αλλά όπως πρόσθεσε δεν έχουν εξαλειφθεί.

Και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειες της για να ελέγξει κάθε πυρήνα οπαδικής βίας, αξιοποιώντας τους νόμους που έχει ήδη ψηφίσει και παίρνοντας και όποια άλλη πρωτοβουλία χρειαστεί.

Δήλωσε μάλιστα ότι θα διερευνηθεί και το θέμα σχετικά με την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης στον συγκεκριμένο άνθρωπο, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις γιατί καθυστέρησε η εκδίκαση της προηγούμενης του δράσης.

Ερωτηθείς εάν η πολιτεία γνωρίζει τα μέλη των συνδέσμων και εάν η κυβέρνηση θα λάβει κάποια μέτρα ως προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας και τα βήματα που έχουν εν τω μεταξύ γίνει όσον αφορά στην ψηφιοποίηση του κράτους και την εμπειρία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στην αναλυτική ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και επανέλαβε:

“Ό,τι παραπάνω χρειαστεί -γιατί είναι δυναμική αυτή προσπάθεια- θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστούμε ή να ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές”.

Υποστήριξε πάντως ότι: “Δεν είναι μόνο θέμα οπαδικής βίας, αλλά είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που πρέπει να δούμε σε όλες τις πτυχές του και αυτό είναι της νεανικής παραβατικότητας”.

dolofonia_alki_thessaloniki_dolofonos_xr
Ο 23χρονος που ταυτοποιήθηκε για την δολοφονία του Άλκη και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη φέρεται να είναι μέλος τάγματος εφόδου νεοναζιστικής φράξιας

Η σύνδεση με νεοναζιστική φράξια

Όπως αποκαλύπτει το thesstival.gr και επιβεβαιώνεται από αστυνομικές πηγές στη Θεσσαλονίκη, στην περίπτωση των δολοφόνων του Άλκη, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες και αυτοί -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι όμως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Η πρόφαση των ομάδων, λειτουργεί ως προκάλυμμα για συμμορίες ληστών. Αυτές οι ομάδες, σαν αυτή στην οποία ανήκε ο 23χρονος Αλβανός έχουν περάσει πλέον σε απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις, κατά μεμονωμένων ατόμων.

Τον περασμένο Ιούνιο, ένας 19χρονος στην Θεσσαλονίκη δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα 15 ατόμων, οι οποίοι του προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα με αναμμένο πυρσό! Η αστυνομία απέδωσε το επεισόδιο σε οπαδικές διαφορές.

Η νεοναζιστική «φράξια» οπαδών – χούλιγκαν δεν ελέγχεται από τη Θύρα 4. Τον περασμένο Οκτώβριο χούλιγκαν του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε οπαδούς του «Δικέφαλου του Βορρά» στα κεντρικά γραφεία της «Θύρας 4», δηλαδή στον επίσημο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ.

Οι επιτιθέμενοι χούλιγκαν φέρεται να ανήκουν σε μία νεοναζιστική-φασιστική «φράξια» που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα μέρος των οπαδών του «Δικέφαλου του Βορρά». Αυτή η «φράξια» αμφισβητεί την επίσημη «γραμμή» της «Θύρας 4», που σε ανακοινώσεις της καταδικάζει τον ρατσισμό, υποστηρίζει τους μετανάστες κτλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέλη του ίδιου «τάγματος εφόδου» συμμετείχαν και στην επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ και μαθητών, στην κατάληψη του ΕΠΑΛ στην Σταυρούπολη, καθώς και στην επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Libertaria» μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 2018.

Μέλη της ίδιας νεοναζιστικής ομάδας φέρονται να συμμετείχαν και στον ξυλοδαρμό του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Τέλος, ακριβώς ένα χρόνο πριν στις 21 Ιανουαρίου 2021 η οπαδική βία και η δράση νεοναζιστικών στοιχείων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν κατά τη διάρκεια προκαθορισμένης συμπλοκής οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπεσαν πυροβολισμοί, με τους αστυνομικούς να συλλέγουν τουλάχιστον δύο κάλυκες από το σημείο της σύγκρουσης.

Με πληροφορίες από thesstival.gr, news247.gr