Τριτοκοσμικές συνθήκες στην Υπηρεσία Ασύλου

 Τριτοκοσμικές συνθήκες στην Υπηρεσία Ασύλου

Η επιτελική αδιαφορία ή ανικανότητα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναδεικνύεται για άλλη μία φορά στις φωτογραφίες από τον χώρο υποδοχής προσφύγων στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αττικής στην οδό Κατεχάκη, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Μέρες μετά την κακοκαιρία το σκέπαστρο, που υποχώρησε από το χιόνι, παραμένει πεσμένο στο έδαφος, εμποδίζοντας την πρόσβαση στις σκάλες που οδηγούν στα γραφεία της υπηρεσίας. Οι πρόσφυγες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν άλλη είσοδο και έξοδο, η οποία ωστόσο δεν είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε τραγικό αδιέξοδο όσοι ανάπηροι πρόσφυγες τύχει να έχουν αυτές τις μέρες ραντεβού, στο οποίο κρίνεται συχνά το μέλλον τους.

Προσοχή σε νέα απάτη: Χτυπούν τα κουδούνια και προσποιούνται τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ

Οι ξεχαρβαλωμένες σόμπες από τον χώρο υποδοχής βρίσκονται αμετακίνητες και ανεπισκεύαστες στην ίδια θέση και κατάσταση εδώ και δύο χρόνια, όπως δείχνει η φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει η «Εφ.Συν.» στις 31 Ιανουαρίου 2020 («Σκουπιδότοπος η υπηρεσία Ασύλου»), χωρίς -προφανώς- να συγκινήσει ιδιαίτερα τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Πάτροκλο Γεωργιάδη.

Για να ζεσταθούν τις ώρες που περιμένουν μέσα στο κρύο οι πρόσφυγες φέρνουν μαζί τους κουβέρτες, όπως μας ενημερώνει ο δικηγόρος Σπύρος Κουλοχέρης που μας έστειλε τις χτεσινές φωτογραφίες. «Αυτές οι εικόνες μιλούν από μόνες τους για στρατηγικές απαξίωσης και αδιαφορίας και όχι ένταξης και φροντίδας» σημειώνει ο κ. Κουλοχέρης.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα