O Αντετοκούνμπο στην κορυφαία θέση των αμυντικών του ΝΒΑ

 O Αντετοκούνμπο στην κορυφαία θέση των αμυντικών του ΝΒΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο τα πάει εξαιρετικά. Και είναι μόλις 27 χρονών, 10 χρόνια νεότερος από τον ΛεΜπρόν

Πρώτος στην κατάταξη των αμυντικών του ΝΒΑ είναι ο Αντετοκούνμπο, για τον Ιανουάριο του 2022. O Γιάννης μπορεί τυπικά να αγωνίζεται ως power-forward, όμως όπως έχει αποδείξει μπορεί να παίζει σε όλες τις θέσεις. 

Στο Νο1 των αμυντικών βρέθηκε ο Greek Freak, σύμφωνα με την κατάταξη του Ιανουαρίου. Το γεγονός δεν αποτελεί έκπληξη στον κόσμο του ΝΒΑ, αφού ο ίδιος είχε πάρει τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού το 2020. Μάλιστα, την ίδια χρονιά κατάφερε να πάρει και τον δεύτερο τίτλο του ως MVP της σεζόν. 

Εάν αυτά δε φαίνονται εντυπωσιακά, αρκεί να αναφερθεί ότι οι μόνοι 3 που έχουν καταφέρει να είναι καλύτεροι αμυντικοί και MVP στην ίδια σεζόν, είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Χακίμ Ολάζουον. Πολλοί είναι εκείνοι που συσχετίζουν την καριέρα του Αντετοκούνμπο με του Τζόρνταν. 

Εκτός από κάποια ίδια επιτεύγματα, οι δύο σταρ του ΝΒΑ μοιράζονται και τις επιχειρηματικές τους ανησυχίες αφού είναι επενδυτές στην ίδια start-up εταιρεία πολυτελών ρολογιών. Και μόνο η σύγκριση με τον Τζόρνταν αποτελεί τεράστιο επίτευγμα, καθώς τονίζει το μέγεθος της καριέρας του Γιάννη. Ο ίδιος πάντως σε συνέντευξη μετά τους 40 πόντους απέναντι στου Φοίνιξ Σανς είπε ότι «δεν είμαι ο Μάικλ Τζόρνταν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει ακόμη δρόμο μπροστά του για να τον πλησιάσει. 

Πάντως μέχρι τώρα τα πάει εξαιρετικά και είναι μόλις 27 χρονών, 10 χρόνια νεότερος από τον ΛεΜπρόν δηλαδή. Με 1 τίτλο πρωταθλήματος ΝΒΑ, 2 τίτλους MVP, 6 συμμετοχές σε All-Star Games (εκ των οποίων 1 φορά MVP), 1 τίτλο καλύτερου αμυντικού και 1 τίτλο ως ο πιο Βελτιωμένος Παίκτης του ΝΒΑ, δεν είναι και πολλά που δεν έχει καταφέρει. 

The Best Of The Greek Freak From The Last 5 Seasons | Giannis Antetokounmpo  Dunks, Blocks & More - YouTube

Είναι εκεί για να σκοράρει, είναι γρήγορος, με το ύψος του μπορεί να μαζεύει ριμπάουντ, να μπλοκάρει και να καρφώνει, ενώ μπορεί να παίζει και κορυφαία άμυνα. Όλα αυτά είναι ο Γιάννης, ο οποίος έχει και κάτι ακόμα καλύτερο: προσπαθεί συνεχώς να βελτιωθεί, χωρίς να αναπαύεται στα κεκτημένα του. Με σκληρή δουλειά ξέρει ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα, όπως τη έκανε το καλοκαίρι για τη βελτίωση στο μακρινό σουτ. Δουλεύοντας εντατικά σε ΗΠΑ και Ελλάδα, ήδη ο Γιάννης δείχνει ορατά σημάδια βελτίωσης, κάτι που τον κάνει ακόμα πιο εκρηκτικό παίκτη. 

Και η αλήθεια είναι ότι μαζί με τα εκπληκτικά φυσικά χαρακτηριστικά του, η σκληρή δουλειά και η ταπεινότητα είναι αυτά που τον έχουν φέρει στην κορυφή του ΝΒΑ. Ο Γιάννης βλέπει που μπορεί να διορθωθεί, δουλεύει ώσπου να τα καταφέρει και δεν υποτιμά τους αντιπάλους του. Ίσα ίσα που μετά από ήττες, αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των πράξεων του και της ομάδας του.

Σχετικά Άρθρα