Χατζηδάκης: Η μείωση της ανεργίας αποτελεί απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ

 Χατζηδάκης: Η μείωση της ανεργίας αποτελεί απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η μείωση της ανεργίας, τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

«Δύο μόλις μέρες μετά την καταστροφολογία στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρης της αντιπολίτευσης για την κοινωνική και εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης, ήρθε η απάντηση σήμερα για την ανεργία από την Eurostat», αναφέρει στην ανάρτησή του στα social media ο κ. Χατζηδάκης.

Η δεύτερη ανάγνωση των νέων δημοσκοπήσεων προκαλεί ανακατατάξεις στο Μαξίμου – Πιέσεις στο… ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη

Ο ίδιος προσθέτει ότι, «σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία έπεσε από το 17,3% που ήταν το καλοκαίρι του 2019, στο 12,7% τον περασμένο Δεκέμβριο, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία όλων των τελευταίων μηνών. Και αυτό παρά τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού στην οικονομία και παρά τη λήξη ουσιαστικά των προστατευτικών μέτρων για την αγορά εργασίας όσον αφορά στον κορωνοϊό».

«Σημειώνω ότι στα ίδια στοιχεία καταγράφεται παράλληλα και μείωση της ανεργίας των νέων. Από 37% τον περασμένο Νοέμβριο έπεσε στο 30,5% τον Δεκέμβριο. Το υπογραμμίζω αυτό διότι, παραγνωρίζοντας τη γενικότερη τάση, ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν από ένα μήνα είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική για το ύψος της ανεργίας των νέων. Τώρα τι λέει άραγε;

Προφανώς δεν σημειώνω όσα ανέφερα μέχρι στιγμής για να πανηγυρίσω, διότι το ποσοστό της ανεργίας παραμένει υψηλό και γι’ αυτό θα παραμείνουμε επιφυλακή, προκειμένου η μείωση της ανεργίας να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες», επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.