Βιασμός 24χρονης: Ραγδαίες εξελίξεις με τις τοξικολογικές εξετάσεις – “κλειδί” στην υπόθεση

 Βιασμός 24χρονης: Ραγδαίες εξελίξεις με τις τοξικολογικές εξετάσεις – “κλειδί” στην υπόθεση

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων εκτιμάται ότι θα ρίξουν φως στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργία Μπίκα σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης επικοινώνησε με το Εργαστήριο του ΑΠΘ και ενημέρωσε πως τα αποτελέσματα από τα ούρα της 24χρονης θα αποσταλούν μέσω email τη Δευτέρα (31/01).

Οι Ελβετοί ενημέρωσαν πως τα αποτελέσματα δεν είχαν ολοκληρωθεί ακόμα μέχρι την Παρασκευή.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το δείγμα της 24χρονης αξιολογούνταν ενδελεχώς από άτομα του εργαστηρίου μέχρι να φθάσουν στον διευθυντή, ο οποίος θα τα υπογράψει και θα τα αποστείλει.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όταν φτάσουν τα αποτελέσματα στο εργαστήριο του ΑΠΘ, θα παραδοθεί και στις αρμόδιες Αρχές η τελική έκθεση με τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ρίξουν «φως» στα όσα έγιναν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Οι πρώτες αναλύσεις έχουν ολοκληρωθεί από το εργαστήριο της ιατροδικαστικής του ΑΠΘ, που αφορούν τις ναρκωτικές ουσίες που είναι γνωστές στην Ελλάδα.

Στη Βέρνη είχαν σταλεί δείγματα ούρων της 24χρονης για να εντοπιστεί η ποσότητα αλκοόλης, αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολικών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες στην παράνομη αγορά και δεν μπορούν να αναγνωριστούν από το εργαστήριο του ΑΠΘ.

Κατά την ίδια πηγή, οι ουσίες αυτές, τις οποίες αναζητά το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, είναι άγνωστης δομής.

Όμως, το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει μία συγκεκριμένη τεχνολογία και έχει παραλάβει ορισμένα μηχανήματα που μπορούν να προσδιορίζουν και να ανιχνεύουν συνθετικές ουσίες άγνωστης δομής, που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει στην αγορά τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες.

Στο εργαστήριο αυτό μπορεί να ταυτοποιηθεί μία ουσία χωρίς κάποιο δείγμα. Αντίθετα, στο εργαστήριο του ΑΠΘ, προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε ανάλυση, είναι κρίσιμο να είναι γνωστή η βασική δομή της κάθε ναρκωτικής ουσίας.

Εν τω μεταξύ δύο νέες καταγγελίες που αφορούν σε πρόσωπο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της 24χρονης έχουν φτάσει στα γραφεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η πρώτη φέρεται να έγινε από γυναίκα που ζει στην Αθήνα και η οποία φέρεται να κατέθεσε πως έπεσε κι εκείνη θύμα βιασμού το 2016 από πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα. Η κοπέλα πήγε, μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη όπου και κατέθεσε στην Ασφάλεια, συνοδεία της μητέρας της και της δικηγόρου της.

Η δεύτερη καταγγελία στην οποία ονοματίζεται το ίδιο πρόσωπο φέρεται να αφορά περιστατικό που σημειώθηκε το 2017 όταν ο εμπλεκόμενος στην καταγγελία του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα φέρεται να κάλεσε 30χρονη σε κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την ίδια να βρίσκεται λίγη ώρα αργότερα στο αυτοκίνητό του για να πάνε σε κάποιο άλλο μαγαζί. Όπως ανέφερε η κοπέλα, στη συνέχεια έχασε τη μνήμη της και βρέθηκε σε ένα άγνωστο στην ίδια σπίτι με αυτό το άτομο. Η κοπέλα τού ζήτησε εξηγήσεις, δεν τις πήρε, και πήρε μια φίλη της να πάει να την πάρει. Σημειώνεται ότι η 30χρονη δεν θέλει να πάει στις Αρχές, γιατί δε θέλει να αποκαλυφθεί το όνομά της.