Βενιζέλος: “Με απογοήτευσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την Novartis”

 Βενιζέλος: “Με απογοήτευσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την Novartis”

Την απογοήτευση του από την κυβέρνηση εκφράζει με νέα σημερινή ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη μη αναφορά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συζήτηση στη Βουλή, όσων κατηγορήθηκαν για την υπόθεση Novartis και δεν πρόσκεινται στη ΝΔ.

Αφορμή ήταν οι σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Ανάλυση: Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η πρόταση μομφής είναι καταλύτης πολιτικών εξελίξεων

Όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος: «Η χθεσινή μου δήλωση για τον διαχωρισμό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ των στελεχών του κόμματός του και των άλλων προσώπων – στόχων της σκευωρίας Novartis, είχα την ελπίδα ότι θα τον διευκόλυνε να σκεφτεί το θεσμικό και ιστορικό υπόβαθρο αυτής της συζήτησης. Δυστυχώς, οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου με απογοήτευσαν»

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, «προσωπικά, δεν έχω ανάγκη από τη συγγνώμη του κ. Τσίπρα και δεν έχω αναθέσει την πολιτική και ηθική εκπροσώπησή μου σε κανένα. Ουδέποτε όμως μέχρι χθες είχαν διαχωριστεί οι στόχοι της σκευωρίας με βάση την κομματική τους ταυτότητα».

Προσθέτει, μάλιστα, ότι ο κ.Πικραμμένος συκοφαντήθηκε ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ιδιότητα που απέκτησε ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικράτειας, ενώ ο κ. Στουρνάρας, ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα.

«Ας μου επιτραπεί να πω», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος, «ότι και εγώ, ως αντιπρόεδρος και κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν εξέφραζα μόνο το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήμουν πρόεδρος. Ίσως κάτι θυμάται σχετικά ο κ. Μητσοτάκης, ως μέλος της κυβέρνησης εκείνης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει ότι η αντίδρασή του αφορά στην έλλειψη κατανόησης και σεβασμού των θεμελίων της μεταβολής που συντελέστηκε τον Ιούλιο του 2019. «Δεν υποτιμώ τα εκλογικά ποσοστά που έλαβε το 2019 η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του κ. Μητσοτάκη. Οδηγηθήκαμε όμως στη μεταβολή των πολιτικών συνθηκών, επειδή κάποιοι έδωσαν πολυετή και σκληρό αγώνα, παίζοντας τη ζωή και την τιμή τους, για να μείνει η χώρα όρθια μέχρι το 2015 και, στη συνέχεια, προκειμένου να ανακοπεί ο κίνδυνος για την οικονομία, τη δημοκρατία και τον τόπο και να οδηγηθεί στην ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συμπράττοντες».

Και υπογραμμίζει ότι «κορυφαίο σημείο του αγώνα αυτού ήταν η απόκρουση και η κατάρρευση της σκευωρίας Novartis», προσθέτοντας ότι, «δυστυχώς, τα πολιτικά και θεσμικά ανακλαστικά της σημερινής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά αυστηρώς τις αρμοδιότητες του νομοθέτη και του υπουργού Δικαιοσύνης, ως προς το πλέγμα των θεσμικών ανομιών τής σκευωρίας Novartis, ήταν και είναι ακόμη πολύ αργά».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει στην ανάρτησή του πως «αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει, με κομματικά κριτήρια, να απαιτεί τη συγγνώμη του κ. Τσίπρα για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ας το κάνει» και καταλήγει: «Εγώ ζήτω από τον πρωθυπουργό ως θεσμό να θυμάται την πρόσφατη ιστορία και να διασφαλίζει το νομοθετικό πλαίσιο του σεβασμού της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του καταλογισμού των ευθυνών».

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Σχετικά Άρθρα