Διόνυσος: Λύκος κατακρεούργησε αδέσποτα σκυλιά – Έκτακτη σύσκεψη στο Δασαρχείο

 Διόνυσος: Λύκος κατακρεούργησε αδέσποτα σκυλιά – Έκτακτη σύσκεψη στο Δασαρχείο

Άγριο ζώο, πιθανότατα λύκος, κατέβηκε από την Πάρνηθα και κατακρεούργησε δύο σκυλιά στην περιοχή του Διονύσου. Κάτοικοι και ειδικοί κρίνουν την εξέλιξη ως άκρως ανησυχητική.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρία του προέδρου της εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, Δημήτρη Πιτιανούδη, στον ιστότοπο iefimerida.gr, ”όταν είδαμε το πρώτο ζώο κατακρεουργημένο, δεν μας πήγε στο μυαλό ότι επρόκειτο για λύκο, αλλά σκεφτήκαμε ότι πρόκειται για κάποιο αγριογούρουνο και ψάχναμε τα ίχνη του. Τη δεύτερη μέρα όμως, και με βάση τις αντίστοιχες αναφορές που έχουμε από τη βόρεια Ελλάδα, όπου σημειώνονται τέτοιες επιθέσεις, μπορούμε να υποθέσουμε ότι επρόκειτο για λύκο, καθώς το ζώο τρώει τα εντόσθια των σκύλων”.

”Ο λύκος βρέθηκε στην περιοχή πιθανότατα ακολουθώντας τα θηράματά του, τα αγριογούρουνα, καθώς έχει γεμίσει η περιοχή μας από αυτά. Εφόσον πρόκειται όντως για λύκο, θα πρέπει να προσέχουν πολύ οι κάτοικοι, οι οποίοι συνηθίζουν να βγαίνουν βόλτες στα δάση, μαζί με τα σκυλιά τους ή και μικρά παιδιά”, επισημαίνει, τονίζοντας όμως: ”Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε να κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις, ούτε να τρομοκρατήσουμε τους κατοίκους. Και σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θανατωθεί το ζώο, καθώς είναι προστατευόμενο είδος και φυσικά απαγορεύεται η θανάτωσή του”.

Αύριο, Δευτέρα (30/1), θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Δασαρχείο Διονύσου προκειμένου να ληφθούν μέτρα, με στόχο την απομάκρυνση του λύκου, εφόσον εντοπιστεί, από την περιοχή.

Όπως τονίζει στον ίδιο ιστότοπο η Βασιλική Γώγου, πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου του Διονύσου, ”είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, στα 20 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου. Βρήκαμε τα σκυλιά στην κυριολεξία κομματιασμένα. Είναι πρωτόγνωρα και σοκαριστικά αυτά που αντικρίσαμε”, τονίζεις.

Πλέον, αναμένει τις δράσεις του δασαρχείου, καθώς όπως αναφέρει η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη και είναι άμεση η ανάγκη για λήψη μέτρων.

Σχετικά Άρθρα