Βρετανία: Τα ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας έφεραν μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας

 Βρετανία: Τα ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας έφεραν μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας

ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΚΑΥΣΩΝΑ. ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.(EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα αιολικά πάρκα του Ηνωμένου Βασιλείου παρήγαγαν το Σάββατο ποσότητα ενέργειας ρεκόρ, συμβάλλοντας βραχυπρόθεσμα στην ελάφρυνση της εξάρτησης της χώρας από τα ακριβά ορυκτά καύσιμα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Η αιολική παραγωγή ανήλθε σε 18.431 μεγαβάτ, σύμφωνα με τα στοιχεία της National Grid

Οι υψηλότερες ταχύτητες ανέμου φέρνουν προσωρινή ανακούφιση στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου ανεβάζει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, επιβαρύνοντας τους λογαριασμούς εκατομμυρίων νοικοκυριών.

Η ηλεκτρική ενέργεια για παράδοση το Σάββατο έπεσε στις 150,59 λίρες ανά μεγαβατώρα, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Ιανουαρίου στο χρηματιστήριο N2EX. Η τιμή για ρεύμα την Κυριακή, όταν ο άνεμος θα είναι χαμηλότερος, εκτινάχθηκε στις 193,57 λίρες ανά μεγαβατώρα.

Η αιολική ενέργεια, ιδίως η υπεράκτια, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του σχεδίου της Βρετανίας για την καθαρή μηδενική κατανάλωση ενέργειας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για την τεχνολογία αυτή.

Σχεδιάζει να τετραπλασιάσει τη δυναμικότητα των αιολικών πάρκων στη θάλασσα μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Η υψηλή ποσότητα παραγωγής του Σαββάτου δεν οφείλεται μόνο στους ισχυρούς χειμερινούς ανέμους, αλλά και στα νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα που άρχισαν να λειτουργούν πέρυσι.

Καθώς περισσότερα έργα τίθενται σε λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο που αναπτύσσεται στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αγγλίας, η παραγωγή της χώρας θα αυξηθεί περαιτέρω.

Σχετικά Άρθρα