Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία – Πέφτουν τα πρώτα χιόνια

 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία – Πέφτουν τα πρώτα χιόνια

Φωτο Αρχείου

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η τελική αξιολόγηση του κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα και ιδίως στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, κατόπιν πρόσκλησης προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τις αποφάσεις να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα πέραν της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Μορέας καθώς και για την υποχρεωτικότητα των ΙΧ να έχουν μαζί τους αλυσίδες χιονιού.

Η σύσκεψη διεξήχθη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά, του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα «εξπρές» κακοκαιρία, η οποία έφθασε στη χώρα, λίγο μετά την «Ελπίδα» και καθώς τα προβλήματα από το σαρωτικό πέρασμά της, δεν έχουν επιλυθεί εξ ολοκλήρου.

Σε αρκετές περιοχές της χώρας, σημειώνονται ήδη χιονοπτώσεις, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπέιου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα στα βόρεια σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου (29/01) θα επηρεάσουν βαθμιαία τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, με βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι οποίες θα είναι ισχυρές, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (30/01).

Έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας, της Πελοποννήσου, αλλά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ενώ συνιστάται προσοχή για τις μεγάλες ποσότητες νερού που αναμένεται να συσσωρευτούν σε κοίτες των ποταμών και των ρεμάτων στις περιοχές, όπου υπάρχει μεγάλη χιονοκάλυψη.

Πού πέφτει ξανά χιόνι

Σύμφωνα με το lamianow.gr, από τα ξημερώματα του Σαββάτου χιόνι ρίχνει στα ορεινα χωριά του Δήμου Λαμιέων (Νεοχώρι, Καστανιά, Παύλιανη, Πύργος, Καλαμάκι κ.α) αλλά και στα ορεινά της Δυτικής Φθιώτιδας.

Σχετικά Άρθρα