Κύργιος – Κοκκινάκης κατέκτησαν το διπλό ανδρών του Australian Open

 Κύργιος – Κοκκινάκης κατέκτησαν το διπλό ανδρών του Australian Open

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η πορεία των Νικ Κύργιου και Θανάση Κοκκινάκη στο διπλό ανδρών του Australian Open, καθώς το δίδυμο από την Αυστραλία κατέκτησε το τρόπαιο.

Οι δύο τενίστες, οι οποίοι είχαν αποκτήσει το προσωνύμιο “Special Ks” όταν αγωνίζονταν σε επίπεδο juniors, νίκησαν στον σημερινό τελικό τους Αυστραλούς Μαξ Παρσέλ και Ματ Έμπντεν με 7-5, 6-4, σε μια αναμέτρηση διάρκειας 95 λεπτών στη “Ροντ Λέιβερ Αρίνα”.

Ήταν ο πρώτος εξ ολοκλήρου τελικός Αυστραλών μετά το 1980.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο πρώτος τίτλος στο διπλό για τους Κύργιο και Κοκκινάκη, οι οποίοι έγιναν παράλληλα η πρώτη ομάδα που μετείχε με «wildcard” στο Australian Open και κατέκτησε το τρόπαιο στο διπλό ανδρών στην επαγγελματική εποχή του εν λόγω τουρνουά γκραν σλαμ.

“Ήταν δύο δύσκολα χρόνια. Είχα Covid μια εβδομάδα πριν από το Australian Open και η ομάδα μου και η όμορφη κοπέλα μου με φρόντισαν”, είπε ο Νικ Κύργιος μετά την κατάκτηση του τροπαίου.

“Ευχαριστώ την ομάδα μου. Ήταν δύσκολα τα προηγούμενη χρόνια, αλλά είχαμε έναν υπέροχο τελευταίο μήνα και το τρόπαιο ήταν το κερασάκι στην τούρτα”, τόνισε ο Θανάσης Κοκκινάκης.

Σχετικά Άρθρα