Γερμανία: Πυρ ομαδόν από Χριστιανοδημοκράτες κατά του τέως Καγκελάριου Σρέντερ για φιλορωσική στάση

 Γερμανία: Πυρ ομαδόν από Χριστιανοδημοκράτες κατά του τέως Καγκελάριου Σρέντερ για φιλορωσική στάση

Μπαράζ επικριτικών δηλώσεων από μέρους Χριστιανοδημοκρατών πολιτικών δέχεται ο τέως καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ (SPD) σε σχέση με τη στάση στη ρωσοουκρανική διένεξη.

Η κριτική από το CDU για τις δηλώσεις του πρώην καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ (SPD) σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο έντονη. Ο ηγέτης του CDU στο Αμβούργο, Κρίστοφ Πλος, απαιτεί τώρα να χάσει ο Σρέντερ το γραφείο του στη γερμανική Bundestag. “Η συμπεριφορά του πρώην καγκελαρίου Σρέντερ είναι απλώς ντροπιαστική και ανάξια για έναν πρώην καγκελάριο”, είπε ο Πλος στο Spiegel. Αν “πιέζει τόσο ανοιχτά υπέρ των συμφερόντων του ρωσικού κράτους για άφθονες πληρωμές, τουλάχιστον δεν θα έπρεπε πλέον να υποστηρίζεται από τους Γερμανούς φορολογούμενους”.

Το μέλος του CDU της Bundestag συνεχίζει λέγοντας: “Εάν ο ίδιος ο Σρέντερ δεν έχει την ευπρέπεια να παραιτηθεί από τα φορολογικά χρηματοδοτούμενα προνόμια ενός πρώην καγκελαρίου, θα πρέπει να ανακληθούν από τη γερμανική Bundestag.” Εάν το SPD δεν έχει χάσει τελείως το ηθική πυξίδα σε αυτό το θέμα, θα έπρεπε η πρωτοβουλία για αυτό να πηγάζει από αυτήν.

Ο ιστορικός Αντρέας Ρέντερ, μέλος του CDU, αμφισβητεί επίσης το γραφείο του πρώην καγκελαρίου στην Bundestag. “Η Ρωσία συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατευμάτων εδώ και δεκαετίες στα ουκρανικά σύνορα. Είναι σαφές σε όλους τους διεθνείς παρατηρητές ότι ο Πούτιν θέλει να χρησιμοποιήσει βία για να αλλάξει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων”, είπε ο Ρέντερ στο Spiegel.

“Εάν ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ δηλώνει ότι η Ουκρανία είναι ο επιτιθέμενος, τότε θα βλάψει τη Γερμανία παγκοσμίως. Και τότε είναι πολύ εύλογο το ερώτημα εάν οι Γερμανοί φορολογούμενοι θα πρέπει επίσης να χρηματοδοτήσουν ένα γραφείο και τους υπαλλήλους για αυτό”, είπε ο Ρέντερ.

Ο Σρέντερ είχε υπερασπιστεί την άρνηση της Γερμανίας να παραδώσει όπλα στην Ουκρανία και είχε σαφώς απορρίψει την ουκρανική κριτική γι’ αυτήν.

Σχετικά Άρθρα