Άλιμος: Πάσχει από σοβαρή ασθένεια το κήτος – Βγήκε για βοήθεια στα ρηχά

 Άλιμος: Πάσχει από σοβαρή ασθένεια το κήτος – Βγήκε για βοήθεια στα ρηχά

Περιπέτεια από το πρωί της Παρασκευής στον Άλιμο για ένα κήτος, το οποίο μοιάζει με φάλαινα αν και στην πραγματικότητα είναι ένα φαλαινοδέλφινο ζιφιός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκε το κήτος με την παρέμβαση ειδικά εκπαιδευμένου κτηνίατρου και νοσηλευτή έδειξαν ότι τα λευκά αιμοσφαίρια του ζιφιού είναι υψηλά δείγμα ότι πάσχει από κάποια σοβαρή ασθένεια, πιθανότατα εγκεφαλίτιδα.

Μικρή φάλαινα στα ρηχά του Αλίμου

Όπως λένε, μάλιστα, ειδικοί αυτός και όχι κάποιος τραυματισμός που υπέστη είναι ο λόγος για τον οποίο το μεγαλόσωμο ζώο βάρους περίπου 250 κιλών και μήκους περίπου 3 μέτρων «επέλεξε» να έρθει στα ρηχά αναζητώντας βοήθεια.

Στο κήτος έχει χορηγηθεί ειδικά προσαρμοσμένος ορός αλλά και μια κορτιζονούχα ένεση αλλά οι προβλέψεις των επιστημόνων δεν είναι ευοίωνες για την τύχη του ζώου.

Με κινητοποίηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έσπευσαν στο σημείο δύο εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Ελληνικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλάσσιων Θηλαστικών «Αρίων», οι οποίοι δίνουν μάχη για να παράσχουν στο ζώο τις πρώτες βοήθειες υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Νατάσσας Κομνηνού.

Σχετικά Άρθρα