Πέθανε ο ιδρυτής του ομίλου Metro, Παντελής Παντελιάδης

 Πέθανε ο ιδρυτής του ομίλου Metro, Παντελής Παντελιάδης

Πέθανε σήμερα ο Παντελής Παντελιάδης, ο επιχειρηματίας που δημιούργησε την ΟΠΤΙΜΑ και την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Metro.  Η παρουσία του στο λιανεμπόριο της χώρας είναι περισσότερο από μισό αιώνα.

“Ο Παντελής Παντελιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Παιδί μίας φτωχής και πολύτεκνης οικογένειας, δούλευε πάντα σκληρά πρεσβεύοντας ότι «όλα γίνονται με αγάπη και πολλή δουλειά». Φοίτησε στο Γυμνάσιο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής της Θεσσαλονίκης και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βιέννη και  στο Αμβούργο μαζί με τη σύντροφο της ζωής του Ουρανία με την οποία δημιούργησαν μαζί το 1974 την ΟΠΤΙΜΑ και το 1976 τη METRO εισάγοντας ουσιαστικά για πρώτη φορά το θεσμό των Cash & Carry στην Ελλάδα. Η επιχειρηματική του πορεία, τα επιτεύγματά του, αλλά και κυρίως το όραμα και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες που πρέσβευε σε όλη τη ζωή του θα συνεχίσουν να μας εμπνέουν και να αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους εμάς που τον τιμούμε σήμερα και εργαζόμαστε στην εταιρεία που εκείνος δημιούργησε!” αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας Metro.

Η ιστορία της Μetro

Η εταιρεία με την επωνυμία Metro ιδρύθηκε το 1976 και προήλθε από το συνεταιρισμό οκτώ παντοπωλών, ενώ ήταν από την αρχή και παραμένει πάντα Ελληνικών συμφερόντων. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας προέρχεται από δύο βασικές κατηγορίες καταστημάτων: τις πωλήσεις Λιανικής μέσα από τα My Market και τις πωλήσεις Χονδρικής μέσα από τα Metro Cash & Carry.

Το Φεβρουάριο του 2016, σε μία σημαντική στιγμή για την ιστορία της, η METRO ΑΕΒΕ αποκτά την αλυσίδα Βερόπουλος, που ιδρύθηκε το 1973 και οι δύο ιστορικές, ελληνικές εταιρείες ενώνονται δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στην ελληνική αγορά.

Το δίκτυο καταστημάτων My market αριθμεί 225 καταστήματα σε όλη την επικράτεια, καλύπτοντας στρατηγικά σημεία τόσο στην ηπειρωτικές όσο και στη νησιωτικές περιοχές της χώρας. Τα Metro Cash & Carry απευθύνονται στους επαγγελματίες (όπως mini markets, παντοπωλεία, κάβες, ταβέρνες, bars, ξενοδοχεία κ.λπ.) όχι μόνο της πόλης, στην οποία βρίσκονται, αλλά και σε εκείνους της ευρύτερης περιοχής (ακτίνα 50-80 χλμ).

Σχετικά Άρθρα