Επίθεση στην “Αττική Οδό”, εγκώμιο για τη “Νέα Οδό”…

 Επίθεση στην “Αττική Οδό”, εγκώμιο για τη “Νέα Οδό”…

Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό, στην έξοδο για την Δουκίσσης Πλακεντίας (κατεύθυνση προς αεροδρόμιο), από την ισχυρή χιονόπτωση που προκάλεσε η κακοκαιρία “Ελπίς”, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης επιτέθηκε σφοδρά, χθες, στην “Αττική Οδό” για την διαχείριση της κακοκαιρίας και τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών για τουλάχιστον 24 ώρες. Η κρίση προκάλεσε, άλλωστε, και την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της κοινοπραξίας Βασίλη Χαλκιά.

Έχει ενδιαφέρον, ωστόσο, πως ο υπουργός την ώρα που εξηγούσε τις εγκληματικές ευθύνες της “Αττικής Οδού”, έπλεκε το εγκώμιο της άλλης κοινοπραξίας, την “Νέας Οδού” που διαχειρίζεται το τμήμα της εθνικής οδού που κρατήθηκε ανοικτό ή έκλεισε κάποιες ώρες συντεταγμένα. Παρέλλειψε, βεβαίως, να τονίσει πως στη δεύτερη περίπτωση ήταν η Τροχαία που αποφάσισε να μην κινηθούν βαρέα οχήματα, ενώ στην περίπτωση της “Αττικής Οδού” το επέτρεψε (για να μην επηρεαστεί η εφοδιαστική αλυσίδα, όπως είπε ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας), και διέκοψε την κίνηση αργά το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ήδη ο αυτοκινητόδρομος είχε μετατραπεί σε πάργκινγκ εγκλωβισμένων οχημάτων.

Ας σημειωθεί -άνευ σχολίων- πως στην μεν “Αττική Οδό” μέτοχοι είναι η “Ελλάκτωρ” και ο “Άβαξ”, στην δε “Νέα Οδό” ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (33,33%), η ισπανική Cintra (33,34%) και η επίσης ισπανική Grupo ACS (33,33%).

Οι φήμες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός διευθέτησε το θέμα της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ με την “Αττική Οδό” μέσω του προέδρου που έχουν διορίσει στην εταιρεία οι νέοι μέτοχοι.

Ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως διαβάζουμε στην εταιρική ιστοσελίδα του ομίλου: «διαθέτει πλειοψηφική συμμετοχή στους αυτοκινητοδρόμους ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ (65,8%) και ΜΩΡΕΑΣ (71,7%)…».

  • Την πλειοψηφία των μετοχών του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έχει από πέρυσι τον Ιανουάριο, το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest.
  • Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ (μη εκτελεστικό μέλος), τοποθετήθηκε, με πρόταση της Reggeborgh Invest, ο νομικός Γιώργος Μυλωνογιάννης, ένας εκ των Ιδρυτών Εταίρων της δικηγορικής φίρμας fdma.

Ο πρωθυπουργός συνδέεται με φιλία με τον Γ. Μυλωνογιάννη, λέγεται μάλιστα πως ο τελευταίος έχει διατελέσει και νομικός σύμβουλος στο Μαξίμου. Άρα κατέστη εφικτό ευκολότερα να συμφωνηθεί η αποδοχή εκ μέρους της εταιρείας του αιτήματος να δωθεί αποζημίωσης στους εγκλωβισθέντες.

Σχετικά Άρθρα