Επιστολή “καταπέλτης” εκπαιδευτικού στην Κεραμέως: Γιατί δεν μπορώ να παράσχω τηλεκπαίδευση από το σπίτι μου

 Επιστολή “καταπέλτης” εκπαιδευτικού στην Κεραμέως: Γιατί δεν μπορώ να παράσχω τηλεκπαίδευση από το σπίτι μου

Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Αλέξανδρο Κόπτση αποστέλλει μία εκπαιδευτικός, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν θα πραγματοποιήσει τηλεκπαίδευση. Όπως αναφέρει, από τη στιγμή που τα σχολεία θα είναι κλειστά, δεν θα μπορέσει να πραγματοποήσει εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ συμπληρώνει σκωπτικά:

  • «Από το χώρο του σπιτιού μου, ούτε λόγος, καθώς δεν έχω πόρους, δεν με έφτασε ο πενιχρός μισθός μου, να ανανεώσω τη συνδρομή στον ιδιώτη πάροχο τηλεπικοινωνιών, ούτε να επισκευάσω τον κρασαρισμένο μου υπολογιστή, που παρέδωσε το πνεύμα, από την περσινή διαδικασία τηλεκπαίδευσης».

Επιπλέον, η εκπαιδευτικός σημειώνει:

  • «Θεωρώ δε χρησιμότερο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να βοηθήσω ως εθελόντρια τους συνανθρώπους μου, απεγκλωβίζοντας ή επικουρώντας, κάποια από τα χιλιάδες θύματα της κρατικής αδιαφορίας».

Η ανάρτηση της Χαράς Νίκα στο facebook:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας,

Σας ενημερώνω ότι αύριο Πέμπτη 27.1 και μεθαύριο Παρασκευή 28.1, με απόφαση Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, τα σχολεία της περιοχής μας θα παραμείνουν κλειστά.

Ως εκ τούτου, δεν θα μπορέσω να πραγματοποιήσω υποχρεωτική τηλεκπαίδευση από το χώρο του σχολείου μου.

Από το χώρο του σπιτιού μου, ούτε λόγος, καθώς δεν έχω πόρους, δεν με έφτασε ο πενιχρός μισθός μου, να ανανεώσω τη συνδρομή στον ιδιώτη πάροχο τηλεπικοινωνιών, ούτε να επισκευάσω τον κρασαρισμένο μου υπολογιστή, που παρέδωσε το πνεύμα, από την περσινή διαδικασία τηλεκπαίδευσης.

Θεωρώ δε χρησιμότερο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να βοηθήσω ως εθελόντρια τους συνανθρώπους μου, απεγκλωβίζοντας ή επικουρώντας, κάποια από τα χιλιάδες θύματα της κρατικής αδιαφορίας.

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση

Με εκτίμηση

Χαρά Νίκα

Εκπαιδευτικός ΠΕ02

Σχετικά Άρθρα