Θεσσαλονίκη: “Συγκλονιστικά στοιχεία για το κύκλωμα μαστροπείας”

 Θεσσαλονίκη: “Συγκλονιστικά στοιχεία για το κύκλωμα μαστροπείας”

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας για το φερόμενο κύκλωμα μαστροπείας ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Διαλυνάς με τα στοιχεία να αποστέλλονται και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Διαλυνάς ανέφερε ότι κατέθεσε και την καταγγελία και e-mail με όλες τις πληροφορίες οι οποίες του κατατέθηκαν επώνυμα και τα οποία, όπως ανέφερε «περιέχουν συγκλονιστικά στοιχεία για το κύκλωμα το οποίο δρα στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο».

Βίντεο που σοκάρει- Ρατσιστική επίθεση μέσα στον ηλεκτρικό (vid)

Οι τρεις ομάδες και οι σχολικές εκδρομές

Σύμφωνα με τον κ. Διαλυνά στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δρουν τρεις ομάδες οι οποίες απαρτίζουν το κύκλωμα. Ο κ. Διαλυνάς έκανε λόγο για μια πληροφοριοδότη, η οποία αρνήθηκε για την ώρα να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Δε θέλω να ενταχθώ σε προγράμματα προστασίας μαρτύρων, δίνω το όνομα μου το πραγματικό μου. Η κάθε ομάδα ελέγχει 10 με 12 καταστήματα, συνολικά υπάρχουν 3 ομάδες τα καταστήματα βρίσκονται σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική» φέρεται να κατήγγειλε η πληροφοριοδότης στον κ. Διαλυνά.

Ο γνωστός ποινικολόγος έκανε λόγο για συγκλονιστικό και σοκαριστικό τρόπο με τον οποίον γίνεται η αλίευση των θυμάτων.

«Ο φερόμενος ως αρχηγός της μίας εξ αυτών διατηρεί πρακτορείο ταξιδιών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργάνωνε κατά μεγάλο βαθμό εκδρομές ανηλίκων μαθητριών και μαθητών κυρίως από ιδιωτικά σχολεία και μέσω αυτών των εκδρομών γινόταν και εξ αυτού του λόγου αλίευση κοριτσιών» ανέφερε ο κ. Διαλυνάς.

«Ψάρευαν κοπέλες στις οποίες πλάσαραν ναρκωτικά και όταν διασφάλιζαν τον εθισμό τους, τις προωθούσαν σε πάρτι οργίων και στη συνέχεια στην εκπόρνευση» σημείωσε.

«Υπάρχουν ονόματα που συμμετείχαν στο πάρτι»

«Οι άνθρωποι οι οποίοι μας ακούν και έχουν στοιχεία πρέπει να τα δώσουν αυτά τα στοιχεία διότι εφόσον μπαίνω και εγώ μπροστά με όποιους κινδύνους αυτό σημαίνει, αυτό που πρέπει να τους δώσει εμπιστοσύνη» συμπλήρωσε κάνοντας έκκληση να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν.

«Υπάρχουν ονόματα που συμμετείχαν στο πάρτι» πρόσθεσε ενώ για την πληροφοριοδότη ανέφερε πως είναι «άτομο το οποίο γνωρίζει από μέσα τα πράγματα και γνωρίζει και άλλες γυναίκες οι οποίες έχουν ταλαιπωρηθεί».

«Υπάρχουν γυναίκες που έχουν βιαστεί και γυναίκες που ταλαιπωρήθηκαν άλλους τρόπους» επεσήμανε ο κ. Διαλυνάς προσθέτοντας ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και αστυνομικοί.

Τέλος, ο κ. Διαλυνάς ζήτησε από την Εισαγγελία να διερευνηθούν αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της μαστροπείας, βιασμού, εκβιασμού, διακίνησης ναρκωτικών, παράνομου τζόγου, απόπειρας ανθρωποκτονιών και φοροδιαφυγή, καθώς τα καταστήματα αλλάζουν συνεχώς ΑΦΜ.

Πηγή: thessnews.gr

Σχετικά Άρθρα