Αθηνών – Λαμίας: Στις Ράχες σταματούν τα φορτηγά – Πού έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία (vid)

 Αθηνών – Λαμίας: Στις Ράχες σταματούν τα φορτηγά – Πού έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία (vid)

Με ιδιαίτερη ένταση ξεκίνησαν τα προβλήματα στην περιοχή της Φθιώτιδας καθώς χιονίζει ασταμάτητα στην περιοχή του Μαρτίνου, της Αταλάντης και μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Η χιονόπτωση που είναι συνεχόμενη και με μεγάλη ένταση έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος των περιοχών και αρχίζουν σιγά – σιγά τα προβλήματα να παρουσιάζονται. Το κύριο βάρος μέχρι τώρα έχει δοθεί στην εθνική οδό στο ύψος του Μαρτίνου, αλλά με τη διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων πλέον καταβάλλεται προσπάθεια για να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί που βρίσκονταν στο τμήμα της εθνικής οδού από την Τραγάνα μέχρι τα Οινόφυτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγο ανακοινώθηκε και η επέκταση της απαγόρευσης στο εθνικό δίκτυο, ιδιαίτερα στο ρεύμα της καθόδου προς την Αθήνα, καθώς πλέον τα φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους θα σταματούν στις Ράχες της Φθιώτιδας, στο 242 χλμ του εθνικού δρόμου. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, επιβάλλονται αλυσίδες σε όλα τα οχήματα τα οποία θα κινούνται από το ύψος της Αταλάντης στο 135 χλμ μέχρι τα διόδια της Τραγάνας.

Δείτε βίντεο του lamiareport.gr από το Μαρτίνο

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι ελεγχόμενη» σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Καρακάντζας που -όπως τονίζει- το χιόνι στην περιοχή του Μαρτίνου έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά. Ο ίδιος υπογραμμίζει ακόμη πως δίδεται το κύριο βάρος στο οδικό δίκτυο για να παραμείνει ανοιχτό ενώ υποστηρίζει ότι οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες καθώς όπως δηλώνει «από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε την κύρια ένταση του φαινομένου στη Φθιώτιδα που αναμένεται να ρίξει χιόνι και μέσα στη Λαμία».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι χιονίζει αυτή τη στιγμή και στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας αλλά κυρίως στο τμήμα από τη Λαμία μέχρι και την Ανατολική Φθιώτιδα και μάλιστα με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση.

Σχετικά Άρθρα