Άρχισε η εισβολή του χιονιά στην Αττική – Για ποιες περιοχές η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα στο 112

 Άρχισε η εισβολή του χιονιά στην Αττική – Για ποιες περιοχές η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα στο 112

Λίγο μετά τις 7 το πρωί άρχισε να χιονίζει σε Μαλακάσα, Διόνυσο και Άγιο Στέφανο με τον χιονιά να κάνει ένα 24ωρο πέρασμα από την Αττική. Όπως τονίζουν οι μετεωρολόγοι, θα είναι δύσκολες οι επόμενες δύο ημέρες για την Αθήνα.

Η κακοκαιρία «Ελπίς» δημιούργησε ήδη ένα λευκό σκηνικό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ακόμα και στο Αιγαίο Πέλαγος, ενώ στη δίνη του χιονιά βρίσκεται η Εύβοια και τα χωριά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και του Δήμου Καρύστου, όπου χιονίζει ασταμάτητα τις τελευταίες ώρες.

Πυκνό χιόνι, έχει καλύψει επίσης τις Κυκλάδες, τη Νάξο (όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ έως τις 12 το μεσημέρι), την Άνδρο, την Τήνο και τη Μύκονο. Στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά του Δήμου Σφακίων στα Χανιά.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους της ανατολικής και βόρειας Αττικής, της Μαγνησίας, των Σποράδων, της Φθιώτιδας, της Εύβοιας, των βόρειων Κυκλάδων και της Λήμνου, προειδοποιώντας τους για έντονες χιονοπτώσεις το επόμενο 48ωρο και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας το επόμενο 48ωρο. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Χρησιμοποιείτε αντιολισθητικές αλυσίδες».

Σχετικά Άρθρα