Φίλης: Εκκολάπτουν νέα δίωξη δημοσιογράφου

 Φίλης: Εκκολάπτουν νέα δίωξη δημοσιογράφου

Σφοδρότατη κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος, σχετικά με την κλήση από τον εισαγγελέα του δημοσιογράφου, που παρακολουθεί το εκπαιδευτικό ρεπορτάζ για λογαριασμό του News 247, Νίκου Γιαννόπουλου, ως ύποπτου για τέλεση ποινικού αδικήματος, επειδή πέρυσι τον Σεπτέμβριο πήρε συνέντευξη από μαθητή κατειλημμένου σχολείου.

«Ο Μητσοτάκης και η ακροδεξιά παρέα που έχει μαζέψει θέλουν να μας γυρίσουν στο 1960, αλλά εμείς θα κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας για να τους διώξουμε το 2022» δηλώνει ο κ. Φίλης.

Αναφερόμενος στην κλήση του δημοσιογράφου, ο Νίκος Φίλης υποστηρίζει: «Θαρρείς και ο μαθητής έκανε έγκλημα ή ο δημοσιογράφος έχει καθήκον άλλο, από το να ερευνά, να μιλά και να αποκαλύπτει. Και μην σκεφτείτε “ανεξάρτητη Δικαιοσύνη”… Είναι σαφές ότι αν δεν δίνουν εντολές, το λιγότερο δημιουργούν κλίμα που καθιστά τέτοιες κινήσεις δυνατές».

Απευθυνόμενος προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης αναφέρει: «Υπάρχει κανείς στην ηγεσία της Δικαιοσύνης να την προστατεύσει από αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται; Ή θα βγάλουν νέα ανακοίνωση, να την ‘αφήσουμε ήσυχη’».

Ακολούθως αναφέρει: «Στο μεταξύ στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου η Ελλάδα χτύπησε πάτο, ξεπερνώντας πλέον μόνο Ουγγαρία, Βουλγαρία και Μάλτα, όπου βέβαια εκτελούν δημοσιογράφους… Έκτακτα! Δεν πάμε άσχημα με ΝΔ! Ας αναλογιστούν όλοι, ακόμα και εκείνοι στην Αριστερά που έχουν απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ποιες είναι οι βαθύτερες επιπτώσεις από το να κυβερνά μια τέτοια ομάδα, εχθρική σε κάθε φιλελεύθερη αξία, με κορυφαίο υπουργό να διακηρύσσει “δεν θα κυβερνήσει ξανά η Αριστερά”. Αλλά δεν θα γίνει το δικό τους, στην κυβέρνηση. Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι η κοινωνία βράζει. Και δεν θα ‘θελα να ‘μαι στη θέση τους το πρωί που θα ξυπνήσουν».

Σχετικά Άρθρα