Βρετανία: Σε νέες περιπέτειες ο Τζόνσον μετά από καταγγελίες βουλευτών για εκβιασμούς

 Βρετανία: Σε νέες περιπέτειες ο Τζόνσον μετά από καταγγελίες βουλευτών για εκβιασμούς

“Βόμβα” στη βρετανική πολιτική σκηνή από τις καταγγελίες του βουλευτή που αποχώρησε από τους Τόρις και εντάχθηκε στους Εργατικούς μετά τα κορονοπάρτι του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Κρίστιαν Γουέικφορντ αποκάλυψε πως δέχθηκε πιέσεις στα όρια του εκβιασμού από στελέχη της Ντάουνινγκ Στριτ, τα οποία φέρεται να τον απείλησαν ότι δεν θα προχωρήσουν τα πλάνα για τη δημιουργία σχολείου στην εκλογική του περιφέρεια εφόσον δεν ψηφίσει με… συγκεκριμένο τρόπο.

“Πρόκειται για μία πόλη (σ.σ. το Ράντκλιφ) που δεν έχει γυμνάσιο εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Πώς θα αισθανόταν κάποιος εάν καθυστερούσε την αναγέννηση της πόλης ψήφο ψήφο;” διερωτήθηκε.

Ο Γουέικφορντ αποχώρησε μόλις προχθές από τους Τόρις για να ενταχθεί στους Εργατικούς στον απόηχο του σκανδάλου με το πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown, στο οποίο έδωσε το “παρών” και ο Μπόρις Τζόνσον.

Οι δηλώσεις του έρχονται προς υποστήριξη των όσων κατήγγειλε νωρίτερα περί εκβιασμών ακόμη ένας βουλευτής, ο Γουίλιαμ Ράγκ, ο οποίος κάλεσε τα θύματα να απευθυνθούν στην αστυνομία.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, πάντως, ότι δεν έχει δει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς περί εκβιασμού ή εκφοβισμού από την πλευρά του προσωπικού του.

Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς του βουλευτή Ουίλιαμ Ραγκ, ο Τζόνσον δήλωσε σε δημοσιογράφους: “Δεν έχω δει στοιχεία, δεν έχω ακούσει στοιχεία που να στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς”.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Τζόνσον δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός καταδικάζει κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης. Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε να κάνει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο για τους ισχυρισμούς που κυκλοφόρησαν, αλλά ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός “καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή εκφοβισμού και παρενόχλησης”, απάντησε: “Ναι”.

Ένα email ανάβει φωτιές

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο του πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ, το δίκτυο ITV αποκαλύπτει ότι στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο έχει εντοπιστεί ένα email που φέρεται να διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Μπόρις Τζόνσον.

Στο email ανώτερος αξιωματούχος προειδοποιεί την γραμματέα του Βρετανού πρωθυπουργού πως το πάρτι δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εδώ και καιρό, έχει δηλώσει πως κανένας δεν του είπε ότι επρόκειτο για… παράνομη συγκέντρωση, ενώ έχει αρνηθεί ότι είπε ψέματα εντός της βρετανικής βουλής.

Το συγκεκριμένο email, ωστόσο, εφόσον επιβεβαιωθεί ανατρέπει όλα τα δεδομένα και είναι σίγουρο πως θα φέρει νέα πνοή στις φωνές περί παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον.

Σχετικά Άρθρα